CARSNEWS
AUTONEWS

Nissan Leaf. Έφτασε τις 500.000 μονάδες

H φετινή Παγκόσμια Ημέρα EV είχε ξεχωριστό χαρακτήρα για τη Nissan, καθώς σηματοδότησε την παραγωγή του 500.000ού LEAF, του πρώτου παγκοσμίως αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μαζικής παραγωγής. Με μισό εκατομμύριο LEAF  να έχουν ήδη πωληθεί σε όλη την Υφήλιο, ολοένα και περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές ανακαλύπτουν τα πλεονεκτήματα αυτού του πρωτοποριακού οχήματος μηδενικών εκπομπών. Το ορόσημο επιτεύχθηκε στο εργοστάσιο της Nissan,  στο Sunderland  της Αγγλίας, σχεδόν μια δεκαετία μετά την πρώτη πώληση του μοντέλου.  Από τότε, το εργοστάσιο έχει κατασκευάσει περισσότερα από 175.000 LEAF.  Στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της Nissan  στο Sunderland, το LEAF εξακολουθεί να κατασκευάζεται  στα υψηλότερα πρότυπα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κάθε LEAF ενσωματώνει την καινοτομία και τον ενθουσιασμό, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην πρόοδο για την αειφόρο κινητικότητα.

Το Nissan LEAF έχει κερδίσει βραβεία σε όλο τον κόσμο, όπως το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς του 2011, το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς του 2011 και το Αυτοκίνητο της Χρονιάς της Ιαπωνίας  το 2011 και το 2012. Το πιο σημαντικό, το αυτοκίνητο έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατοντάδων χιλιάδων πελατών. Όσο για το 500.000ό LEAF, αυτό  βρήκε τον τυχερό  ιδιοκτήτη του  στην  Maria Jansen, στη Νορβηγία. Το LEAF προσφέρει σε οδηγό και επιβαίνοντες  προηγμένες τεχνολογίες για τη βελτίωση του επιπέδου  ασφάλειας, άνεσης και  ελέγχου στο δρόμο. Σε αυτές περιλαμβάνεται και το βραβευμένο ProPILOT,  ένα σύστημα “hands-on, eyes-on” που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να σταματήσει, να επανεκκινήσει και να παραμείνει στο κέντρο της λωρίδας του, όπως  και η τεχνολογία του e-Pedal για οδήγηση με ένα πεντάλ.

Ανοίγοντας το δρόμο για ένα ηλεκτροκίνητο μέλλον

Με περισσότερα από 14,8 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα  χωρίς καυσαέρια από το 20101, οι ιδιοκτήτες  των LEAF σε όλο τον κόσμο έχουν βοηθήσει στην αποτροπή περισσότερων από 2,4 δισεκατομμυρίων κιλών εκπομπών CO2. Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων περιορισμών λόγω της πανδημίας,  η ποιότητα του αέρα βελτιώθηκε σε όλο τον κόσμο λόγω της μείωσης των εκπομπών CO2. Στην Ευρώπη, μελέτες δείχνουν ότι το 68% των ανθρώπων υποστηρίζουν την λήψη  μέτρων για την αποτροπή της επιστροφής σε προηγούμενα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Στην Ελλάδα, η Nissan προσφέρει τα αμιγώς ηλεκτρικά Nissan LEAF, e-NV200 και e-EVALIA που τώρα μπορούν αποκτηθούν από ιδιώτες και επαγγελματίες (ταξί, αστικές διανομές κ.α.)  με σημαντικά κίνητρα και οφέλη, στο πλαίσιο  του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που πρόσφατα θέσπισε η κυβέρνηση.

The post Nissan Leaf. Έφτασε τις 500.000 μονάδες first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Honda. Mε πολλές και ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις στη Γενεύη

cars

Το μαρτυρικό σπήλαιο που έγινε τόπος αυτοθυσίας των Κρητών στα χρόνια της Τουρκοκρατίας

cars

Η Tesla επιλέγει τη Γερμανία για το επόμενο εργοστάσιο της.

cars

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή να πουλήσετε το αυτοκίνητό σας;

cars

Πρεμιέρα για την έκδοση παραγωγής του καυτού Peugeot 508 PSE.

cars

Ford Transit. Mε νέο αυτόματο κιβώτιο δέκα σχέσεων

cars

Dacia Duster 1.3 TCe 150 PS. Αποκάλυψη

cars

Το νέο Volkswagen Caddy σε πιο ρεαλιστικά σκίτσα.

cars

Volvo: Η βιομηχανία αυτοκινήτου πρέπει να αφοσιωθεί στα ηλεκτρικά.

cars