CARSNEWS
AUTONEWS

Nissan LEAF. Μια εξαιρετική πραγματική ιστορία

Η οικογένεια Monroe, σταμάτησε να πηγαίνει στο πρατήριο καυσίμων πριν από μια δεκαετία, με το LEAF πρώτης γενιάς. Το Nissan LEAF άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος βλέπει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το λανσάρισμα του πρώτου EV μαζικής παραγωγής  το 2010 ήταν ένα στοίχημα, αλλά χάρη στους πιστούς ιδιοκτήτες και τους ενθουσιώδεις της ηλεκτροκίνησης, όπως η οικογένεια Monroe, η Nissan δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις προσπάθειες για την περαιτέρω μείωση των εκπομπών άνθρακα.  Ως μια εκ των πρώτων ιδιοκτητών LEAF στις ΗΠΑ, η οικογένεια Monroe εξακολουθεί να κατέχει το LEAF που αγόρασε το 2010. Από τότε έχει διανύσει πάνω από 200.000 συναρπαστικά χιλιόμετρα, χωρίς να σπαταλήσει ούτε μια σταγόνα βενζίνης.

Τα μοναδικά πλεονεκτήματα του LEAF ήταν αυτά που παρότρυναν τους Monroe στην αγορά του LEAF. Ωστόσο, η αξιοπιστία  του αυτοκινήτου και οι χαμηλές δαπάνες για  συντήρηση, συν το γεγονός ότι δεν  χρειάζεται να πληρώσουν για βενζίνη, ήταν που το κράτησαν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στην καθημερινότητά τους. Επιπλέον, με το LEAF είναι σε θέση να διατηρήσουν τη δέσμευσή τους για έναν τρόπο ζωής με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Σήμερα, με αυτονομία που φτάνει τα 528 χιλιόμετρα, το τελευταία γενιάς LEAF είναι εξοπλισμένο (προαιρετικά) με το ProPILOT, ένα προηγμένο χαρακτηριστικό οδήγησης που συνδυάζει το υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης με την επιτάχυνση και την πέδηση, προκειμένου  να βοηθήσει τον οδηγό σε μεγάλα ταξίδια και σε βεβαρημένη κυκλοφορία, τόσο σε αυτοκινητόδρομους όσο και σε μονές λωρίδες κυκλοφορίας. Το LEAF είναι επίσης εξοπλισμένο (προαιρετικά) με το ProPILOT Park, το οποίο σταθμεύει το αυτοκίνητο αυτόματα και με ευκολία. Αυτά τα βοηθήματα, έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την ασφάλεια, την άνεση και τον έλεγχο του οχήματος από τον οδηγό.

Το Nissan LEAF, μπορεί τώρα να αποκτηθεί, με το πρόγραμμα το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που πρόσφατα θέσπισε η κυβέρνηση, σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές που ξεκινούν από τις 27.500€ για την έκδοση με την μπαταρία των 40Kwh (συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων στην αρχική τιμή  και στην απόσυρση παλαιού οχήματος).

The post Nissan LEAF. Μια εξαιρετική πραγματική ιστορία first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Επηρεάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός από την ολική έκλειψη; – Ποιες είναι οι επιπτώσεις

cars

Το νέο Volkswagen Golf περνά στο τελευταίο στάδιο δοκιμών.

cars

Η SSC ανεβάζει τον πήχη με τα Striker και Aggressor.

cars

Toyota: Έτσι θα είναι το εσωτερικό των αυτόνομων οχημάτων

cars

Fiat Professional Doblo Cargo CNG. Αρωγός του επαγγελματία

cars

Το Ford Ranger RTR κάνει ντεμπούτο στην SEMA.

cars

Κοκκίνισε το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος – Υποδοχή ηρώων για τους παίκτες του Ολυμπιακού

cars

Η Hyundai θέλει να φέρει τα minivan ξανά στο προσκήνιο με το Staria.

cars

Renault Megane 1.5 dCi GT Line. Απολαυστικό και οικονομικό

cars