CARSNEWS
NEW MODELS

Nissan Qashqai: Όσα αξίζει να γνωρίζετε για την επόμενη γενιά του ιαπωνικού best seller

Το Nissan Qashqai άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την αυτοκινητική πραγματικότητα ωθώντας με την ανέλπιστη εμπορική επιτυχία του όλους ανεξαιρέτως  τους κατασκευαστές να υιοθετήσουν νέα πρότυπα να εμπλουτίσουν την γκάμα τους με σύγχρονα και ελκυστικά crossovers.

Το γεγονός, λοιπόν, ότι οι επιλογές μας στην κατηγορία των σύγχρονων οχημάτων ελευθέρου χρόνου έχουν πολλαπλασιαστεί σε βαθμό που απειλούν να εξοστρακίσουν κάθε τετράτροχη πρόταση που αντιβαίνει στη λογική της πολυχρηστικότητας και της πολυπραγμοσύνης ενός crossover το οφείλουμε εν πολλοίς στο Nissan Qashqai.

Σε ένα αυτοκίνητο που ετοιμάζεται να υποδεχθεί την τρίτη κατά σειρά γενιά του και να συμβάλλει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Nissan στη μετά Carlos Ghosn εποχή η οποία δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί με ένα οδυνηρό μεν, δημιουργικό δε διαζύγιο από τους Γάλλους του ομίλου Renault.

Aς ρίξουμε όμως μια πιο προσεκτική ματιά στο τι μπορεί να κομίζει η τρίτη κατά σειρά γενιά του Nissan Qashqai, η οποία πρόκειται να είναι και η πλέον καθοριστική όχι μόνο για την πορεία του ίδιου του αυτοκινήτου στο εξηλεκτρισμένο μέλλον αλλά και συνολικά της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αυξημένο σε διαστάσεις μιας και το συνολικό μήκος του θα ξεπερνά τα 4,4 μέτρα, το αμάξωμα του νέου Nissan Qashqai πρόκειται να ακολουθήσει το πρόσφατο σχεδιαστικό παράδειγμα του μικρότερου και πιο προσιτού Juke, επενδύοντας στο χαρακτηριστικό “V” που θα σχηματίζεται στην κεντρική εισαγωγή αέρα για τη δημιουργία του απαραίτητου στις ημέρες μας εταιρικού προφίλ.

Εξίσου σημαντικός για την εικόνα του αυτοκινήτου θα είναι και ο ρόλος των φωτιστικών σωμάτων, τα οποία στο ρύγχος του αμαξώματος θα βρίσκονται τοποθετημένα σε δύο επίπεδα.

Βασισμένο στην πλατφόρμα που έχει γίνει γνωστή με την κωδική ονομασία CMF και φέρει την κοινή εξελιχτική υπογραφή των Nissan και Renault, το νέο Nissan Qashqai πρόκειται να υιοθετήσει γνώριμες τεχνολογικές λύσεις.

Η γκάμα του πρόκειται να «χτιστεί» πάνω στον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης του 1.332 κ.εκ., ο οποίος εκτός των άλλων θα αποτελέσει τη βάση εξέλιξης των plug-in υβριδικών εκδόσεων του αυτοκινήτου.

Οι τελευταίες αναμένεται να πάρουν τη θέση των κατά γενική ομολογία πετρελαιοκίνητων συνδυασμών, οι οποίοι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα απουσιάζουν από το διαιτολόγιο του ιαπωνικού crossover.

Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο της ιστορίας του νέου Nissan Qashqai θα αποτελέσουν και οι εφαρμογές ημι-αυτόνομης οδήγησης, οι οποίες θα καταστήσουν την ιαπωνική πρόταση ευθέως ανταγωνιστική με εκείνες που προέρχονται από ανώτερα segments ή premium κατασκευαστές.

Στην ίδια κατεύθυνση άλλωστε θα κινηθούν και οι αναβαθμίσεις που πρόκειται να δεχθεί το ιαπωνικό crossover σε επίπεδο ποιότητας, προσδοκώντας να αφήσει πίσω του το αμφιλεγόμενο παρελθόν.

Το αρχικό πλάνο της Nissan ήταν η παραγωγή του νέου Nissan Qashqai να ξεκινήσει στις αρχές του 2021 επενδύοντας για τον σκοπό αυτό το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στη μονάδα παραγωγής που διατηρεί στο Sunderland.

Βέβαια, το ξέσπασμα της πανδημία του Κορωνοϊού είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε καθυστερήσεις, συνεπώς η τρίτη γενιά του ιαπωνικού crossover δεν αναμένεται νωρίτερα από την άνοιξη του 2021.   

Διαβάστε επίσης:

Το Nissan Magnite είναι ο -πολύ- μικρός αδερφός του Qashqai

Δοκιμάζουμε το πιο προσιτό crossover της ελληνικής αγοράς

To Nissan 400Z είναι ένα ονειρικό ιαπωνικό sportscar 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Διαθέσιμο στην Ελλάδα το Mazda3 2.0 Skyactiv-X

cars

Στη γραμμή παραγωγής το νέο Toyota Yaris. Στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

cars

Ισχυρότερη και υβριδική η νέα Mercedes-AMG GLE 63 Coupe

cars

Αυτό είναι το Triumph TR25 Concept

cars

Αυτή η McLaren P1 GTR έχει άδεια κυκλοφορίας να «σκοτώνει»

cars

Έγκριση της Ε.Ε. στην Opel για την κατασκευή μπαταριών

cars

Formula 1: Στην Τουρκία Grand Prix τον Νοέμβριο με τις “ευλογίες” του Bernie Ecclestone!

cars

Έρχονται τα ηλεκτρικά Volkswagen GTX!

cars

Τι θα λέγατε για μία Alfa Romeo με στοιχεία από Βugatti

cars