CARSNEWS
NEW MODELS

Oι βιομηχανίες ξεκινούν δειλά την επαναλειτουργία των εργοστασίων

Η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται να επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα, καθώς κάποιες από τις εταιρίες ξεκινούν σταδιακά την επανελειτουργία των εργοστασίων τους.

Η Audi και η Renault ήδη ξεκίνησαν πρώτες με τα εργοστάσιά τους αν και αρκετές χώρες στην Ευρώπη μαστίζονται ακόμα από την πανδημία.

Σύμφωνα με το Bloomberg περίπου 100 εργάτες της Audi στο εργοστάσιο στο Gyor της Ουγγαρίας όπου κατασκευάζονται κινητήρες, ξεκίνησαν να εργάζονται σε μονή βάρδια στις αρχές της εβδομάδας. Και πριν το τέλος της εβδομάδας θα ανοίξει και μία δεύτερη γραμμή στην ίδια εγκατάσταση.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η παύση παραγωγής αυτοκινήτων θα κοστίζει περίπου 3 εκατομμύρια χαμένα αυτοκίνητα για αυτή την χρονιά και πάνω από 60 δισεκατομμύρια σε έσοδα σε όλες τις εταιρίες. Οι κυβερνήσεις αλλά και οι εταιρίες αναζητούν τρόπους για να ξεκινήσει και πάλι η παραγωγή χωρίς να ρισκάρουν την υγεία του προσωπικού.

Η Audi ελπίζει ότι μετά την επανεκκίνηση του εργοστασίου κινητήρων, θα ξεκινήσει και πάλι την λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής αυτοκινήτων στην Ουγγαρία προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας. 

Η Renault από την άλλη πλευρά επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε να επαναλειτουργεί ένα μέρος των εργοστασίων της στην Πορτογαλία και σκοπεύει να ξεκινήσει και πάλι την παραγωγή στην Ρουμανία στις 21 Απριλίου.

Όσο για την Ηyundai ξεκινά αυτή την εβδομάδα την λειτουργία και πάλι του εργοστασίου στο Νosovice στην Τσεχία, με δύο βάρδιες αντί τις τρεις που ήταν πριν.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Tesla Model 3 τα βάζει με Nissan GT-R και Chevrolet Camaro (Video)

cars

Η Volvo φρεσκάρει τα S90 και V90

cars

ΣτΕ: Το Δημόσιο πρέπει να επιστρέψει οριστικά σε Mercedes και BMW πρόστιμα ύψους 133,2 εκατ. ευρώ!

cars

H τετράθυρη Lamborghini Huracan είναι το τέλειο άλλοθι

cars

Νέα… μόδα παραβάσεων στην παραλιακή Αθηνών – Σουνίου

cars

Nissan Ariya: Μία γεύση πριν από την αποκάλυψη (βίντεο)

cars

Το νέο Audi Α5 ήρθε στην Ελλάδα από 52.250 €

cars

Το Toyota Yaris μέσα από τα μάτια των δημιουργών του (βίντεο)

cars

Βιομηχανικό πάρκο ηλεκτροκίνησης στη Δυτική Μακεδονία

cars