CARSNEWS
NEW MODELS

Oι 1.914 ίπποι του ηλεκτροκίνητου Rimac C_Two παίρνουν ζωή (Video)

Μετά από χρόνια επίπονης προσπάθειας, η άσημη Rimac δείχνει έτοιμη να περάσει στη γραμμή παραγωγής ένα ηλεκτροκίνητο hypercar οι προδιαγραφές του οποίου αφήνουν υποσχέσεις.

Ο λόγος για το Rimac C_Two, το οποίο εισέρχεται πλέον στο τελικό στάδιο της εξέλιξης toy που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει δοκιμές σε δημόσιους δρόμους και σε εξιδεικευμένες εγκαταστάσεις.

H έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου θα εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες οι οποίο συνδυαστικά θα αποδίδουν 1.914 ίππους και 2.300 Nm καθιστώντας το C_Two ένα από τα ισχυρότερα και ταχύτερα τετράτροχα στον πλανήτη.

Οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν το κροατικής καταγωγής hypercar να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από δύο δευτερόλεπτα, ενώ οι μπαταρίες ιόντων λιθίου με τις οποίες θα εξοπλίζεται θα του χαρίζουν αυτονομία 550 χιλιομέτρων.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του αυτοκινήτου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2020. Μέσα στην επόμενη χρονιά θα ξεκινήσουν και οι πρώτες παραδόσεις του Rimac C_Two, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί η τιμή πώλησής του.

Στόχος της Rimac, πάντως, είναι η παραγωγή 50 αντιτύπων ετησίως, αριθμός μάλλον μικρός για τα δεδομένα ενός αυτοκινήτου που πολύ δύσκολα θα βρει αντίπαλο ακόμα και στην γκάμα κατασκευαστών που διαθέτουν εμπειρία δεκαετιών στην κατηγορίας των supercars.

Related Articles

Knight Vision R: Με αγάπη από την Αμερική και με 1.000 άλογα!

cars

Δύο Chevrolet Silverado «επιβίωσαν» μετά από 22 μήνες στον βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού

cars

Το VW Golf RS των 450 ίππων είναι ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο

cars

Σύστημα ανάκτησης ενέργειας και στο Mazda MX-5

cars

«Brexit»: Σταθερό περιβάλλον για τις εταιρείες αυτοκινήτου

cars

Το Τ.50 του Gordon Murray θα ζυγίζει λιγότερο από έναν τόνο;

cars

Επιτέλους, εκτός εντατικής ο Zanardi

cars

Mercedes και Audi ετοιμάζονται για επανεκκίνηση της παραγωγής

cars

Με 350 ίππους το MINI John Cooper Works GP της Manhart

cars