CARSNEWS
NEW MODELS

O άξιος διάδοχος της Mercedes SLR

Ακόμα και εκείνη την εποχή που η συνεργασία ανάμεσα στην Mercedes-Benz και τη McLaren έμοιαζε δεδομένη -οι Γερμανοί διέθεταν το 40% των μετοχών ενός κατασκευαστή… μονοθεσίων-, η είδηση της δημιουργίας ενός supercar με τις προδιαγραφές της SLR McLaren αποτελούσε μια πρώτης τάξεως είδηση.

Με τον οκτακύλινδρο V8 της AMG να αποδίδει 617 ίππους και το ανθρακονημάτινο πλαίσιο να διατηρεί το συνολικό βάρος σε χαμηλά για τα δεδομένα του αυτοκινήτου επίπεδα, η Mercedes-Benz SLR McLaren δεν δυσκολεύτηκε να γράψει ιστορία σε μια κατηγορία αυτοκινήτων που διέθετε ήδη τους δικούς  της ήρωες και πρωταγωνιστές.

Η παραγωγή της SLR McLaren τερματίστηκε το 2010. μετά από την κατασκευή περίπου 2.200 αντιτύπων, καθώς η Mercedes-Benz θέλησε να συνεχίσει μόνη της στην κατηγορία των supercars με την νεότερη και ενδεχομένως αποτελεσματικότερη SLS AMG.

Οι περισσότεροι βέβαια θυμούνται εκείνο το εμβληματικό supercar και ενώ όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω στο περιβόητο AMG Project One, η SLR McLaren επιστρέφει στο προσκήνιο της επικαιρότητας με αφορμή το ψηφιακό δημιούργημα του Georgi Bozhkov.

Οι σχεδιαστικές αναφορές στο ένδοξο παρελθόν της γερμανικής φίρμας είναι εμφανείς, όπως εμφανή είναι και η υιοθέτηση εξωτικών αναλογιών που καθιστούν μάλλον περιττή την όποια αναφορά σε τεχνικές προδιαγραφές.

Άλλωστε πρόκειται για ένα εντυπωσιακό μεν, σχεδιαστικό δε πρωτότυπο, οι πιθανότητες του οποίου να φτάσει ως τη γραμμή παραγωγής είναι μηδαμινές.  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ferrari F40 τυλίγεται στις φλόγες στους δρόμους του Μονακό (Video)

cars

Πως η Tesla “τσίμπησε” από άλλες εταιρίες 354 εκατομμύρια μέσα στην κρίση;

cars

Το AT32 είναι το πιο «τούμπανο» Nissan Navara που κυκλοφορεί

cars

Το νέο Peugeot 2008 ήρθε στη χώρα μας με τιμή από 19.900 ευρώ

cars

Τι θα λέγατε για μία Alfa Romeo με στοιχεία από Βugatti

cars

Ένα κεντρομήχανο Mini με μοτέρ από Kawasaki Ninja, στις 13.000 rpm! (βίντεο)

cars

H Mitsubishi θα μπορούσε να αποκτήσει το 10% της Renault

cars

Nikola Badger: Το ηλεκτρικό pickup με αυτονομία 1.000 χιλιομέτρων

cars

Πρεμιέρα για τις ανανεωμένες Alfa Romeo Giulia QV και Stelvio QV

cars