CARSNEWS
NEW MODELS

O ιταλικός Τύπος «φωτογραφίζει» το νέο Fiat Panda

Απαριθμώντας τα μοντέλα που απαρτίζουν τη σημερινή γκάμα της Fiat, είναι ηλίου φαεινότερο ότι η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία χρειάζεται ενίσχυση αν θέλει να αφήσει οριστικά πίσω της  την εποχή της σκληρής λιτότητας που επέβαλλε ο Sergio Marchionne.

Και παρά το γεγονός ότι το νέο ηλεκτροκίνητο Fiat 500 μετρά μόλις λίγες ημέρες ζωής, κομίζοντας τη μετάβαση των Ιταλών σε μια νέα εποχή, δεν μοιάζει ικανό από μόνο του να αλλάξει τη ρότα της ιταλικής φίρμας.

Αν λοιπόν υπάρχει στα πλάνα της Fiat ένα αυτοκίνητο που μπορεί να κάνει τη διαφορά και να φέρει το παιχνίδι στο γήπεδο των Ιταλών τότε αυτό είναι το Panda. Όχι φυσικά η σημερινή γενιά του δημοφιλούς citycar, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να ανανεωθεί στα τέλη του έτους, αλλά η αμέσως επόμενη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, το νέο Fiat Panda θα είναι έτοιμο το 2022 και δεν θα θυμίζει σε τίποτα το αυτοκίνητο που θα κληθεί να αντικαταστήσει. Η εντυπωσιακή αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων -το μήκος θα φτάνει ακόμα και τα 3,9 μέτρα- πρόκειται να τοποθετήσουν το νέο Panda στην κατηγορία των supermini, σε μια προσπάθεια να καλυφθεί το κενό που άφησε πίσω του το Fiat Punto.

Φυσικά, ο πολυχρηστικός χαρακτήρας του αυτοκινήτου θα διατηρηθεί, όπως άλλωστε και οι εκτεταμένες μεταφορικές δυνατότητές του, οι οποίες με τη σειρά του θα εξασφαλίζουν στο «μικρό» Fiat ένα σαφές πλεονέκτημα σε σχέση με τις προτάσεις του ανταγωνισμού.

Τα mild hybrid κινητήρα σύνολα θα αποτελέσουν τη βάση της γκάμας του, ωστόσο, η Fiat θα προσφέρει ευθείς εξαρχής εκδόσεις που θα κινούνται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.   

Σε κάθε περίπτωση, το νέο Fiat Panda θα βασιστεί σε ένα νέο δάπεδο, το οποίο θα προέλθει από τoν όμιλο PSA γεγονός που με τη σειρά του πρόκειται να εξασφαλίσει πρόσβαση σε μια σειρά τεχνικών λύσεων που φέρουν την εξελικτική υπογραφή των Γάλλων.  

Διαβάστε ακόμα:

Οριστικό το τέλος του Fiat Punto;

Tα δέκα Fiat Panda που έμειναν στην ιστορία (Video)

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ηχείο bluetooth από εξάτμιση Porsche 911 GT3!

cars

Στο φως το εσωτερικό του ηλεκτροκίνητου Skoda Enyaq

cars

Πόσο πιθανό είναι να δούμε ένα pickup από την Audi;

cars

Η έλλειψη οδηγικής αγωγής εξελίσσεται σε σύγχρονη μάστιγα των δρόμων

cars

Δωρεάν υπηρεσίες διασύνδεσης από τη Ford

cars

Κίνητρα για ηλεκτροκίνηση: Πόσο μειώνονται οι τιμές των ηλεκτρικών έπειτα από την επιδότηση

cars

Ford SYNC: Το νέο, high end, infotainment της Mustang Mach-E (βίντεο)

cars

Έτσι θα είναι η νέα γενιά της Mercedes C-Class

cars

Υβριδικές εκδόσεις για τα Ford S-MAX και Galaxy

cars