CARSNEWS
NEW MODELS

O κορωνοϊός θα οδηγήσει σε τρομερή ύφεση την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία

Οι επιπτώσεις του κορωναϊού στην αυτοκινητοβιομηχανία και τους προμηθευτές της θα είναι τεράστιες σύμφωνα με τελευταία ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο CNN Business.

Πριν ακόμα την εμφάνιση του ιού, οι πωλήσεις στην Κίνα σημείωναν για δύο συνεχόμενα χρόνια πτώση, λόγω κυρίως μιας επιβραδυνόμενης οικονομίας και την κατάργηση των οικονομικών ενισχύσεων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Από την εμφάνιση του ιού πολλά μεγάλα εργοστάσια παραμένουν κλειστά επ’ αόριστον, μέχρι η Κινεζική κυβέρνηση να βρει κάποιον τρόπο να αντιμετωπίσει την επιδημία.

Άλλοι αναλυτές πιστεύουν ότι το σύνολο της παραγωγής στην Ασία θα μειωθεί τουλάχιστον 15% στο πρώτο τρίμηνο, και θα πληγούν ιδιαίτερα εταιρίες που είχαν εγκαταστάσεις στην πόλη Wuhan όπως οι GM, Nissan, Renault, Honda και PSA Group. 

Η VW θα έχεικαι αυτή προβλήματα καθώς διαθέτει 24 εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων και ανταλλακτικών στην Κίνα, κάτι που αντιστοιχεί στο περίπου 40% της παγκόσμιας παραγωγής της. Προς το παρόν η εταιρία δηλώνει πάντως ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και θα αναταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Το πρόβλημα όσο συνεχίζεται η επιδημία θα εστιαστεί και στους μεγάλους προμηθευτές, όπως η Bosch, η ΖF, η Valeo κ.ά. Για παράδειγμα, η Hyundai υποχρεώθηκε να σταματήσει την παραγωγή σε κάποια εργοστάσιά της στη Νότια Κορέα επειδή δεν υπήρχαν ανταλλακτικά από τους προμηθευτές της στην Κίνα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Toyota σταμάτησε ήδη την εξέλιξη των V8 που προγραμμάτιζε

cars

Δείτε την Porsche 911 να σκαρφαλώνει στο ψηλότερο ηφαίστειο του κόσμου (video)

cars

Πωλητήριο στη διπλοκάμπινη Mercedes E-Class

cars

Το πρώτο plug-in υβριδικό Audi παρουσιάστηκε πριν από 30 ολόκληρα χρόνια

cars

Αυτό είναι το νέο Toyota GT 86

cars

Μία Shelby Cobra 427 που μπορεί να γίνει δική σας

cars

Το e-GO Life είναι ηλεκτρικό και γερμανικό

cars

Πρεμιέρα για την Ηλεκτροκίνηση στις 24 Αυγούστου

cars

Ράλλυ Ιαπωνίας – 2η Μέρα (1ο loop): Μαζί στην κορυφή Neuville-Evans, δράμα με τον Sordo

cars