CARSNEWS
NEW MODELS

O Κορωνοϊός και οι χαμένες ευκαιρίες της κρίσης

Πριν από μερικούς μήνες δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα προχειρογραμμένο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, μια B movie που κανείς δεν όφειλε ή δεν ήθελε να γνωρίζει. Σήμερα αποτελεί τη ζοφερή πραγματικότητα στην οποία καλούμαστε όλοι μας να προσαρμοστούμε.

Μια πραγματικότητα που φέρνει στο φως τον αληθινό μας εαυτό. Τον πιστό Χριστιανό που επέλεξε να παραμερίσει όσα του δίδαξε η επιστήμη αφήνοντας στα χέρια του φιλεύσπλαχνου Θεού την τύχη μιας ολόκληρης κοινωνίας, τον δαιμόνιο δημοσιογράφο που δεν δίστασε να σπείρει τον πανικό στον βωμό των κλικς της νέας ψηφιακής εποχής, τον επιτυχημένο επιχειρηματία που είδε την κρίση ως ευκαιρία.

Η αλήθεια είναι πως κάθε κρίση κρύβει μέσα της μια ευκαιρία. Την ελπίδα ότι η ιστορία αυτού του τόπου μπορεί να γραφτεί από την αρχή. Χωρίς τις ανορθογραφίες του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος, απαλλαγμένη από τα προπατορικά αμαρτήματα των προηγούμενων γενεών, πάνω σε μια λευκή κόλλα χαρτί και όχι στα σημαδεμένα τραπουλόχαρτα του συστήματος της μίζας και της διαπλοκής.

Ο ιός που μας απειλεί δεν είναι αυτός που ξεπήδησε από τα βάθη της Ασίας. Είναι εκείνος που δεκαετίες ολόκληρες σιγοτρώει τις σάρκες της κοινής λογικής. Αυτός είναι ο πραγματικός εχθρός ετούτης της κοινωνίας που ήδη σχεδιάζει την επομένη απόδρασή της στη λευκή πλαστική ξαπλώστρα του αθάνατου ελληνικού καλοκαιριού.  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δοκιμάζουμε το πολυαναμενόμενο Mazda 3 Hatchback 1.8 Skyactiv-D 116 PS

cars

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Kosmoride είναι εδώ!

cars

Ένα αυτοκίνητο και μία φούστα

cars

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Αυστηρά πρόστιμα και «μπλόκα ελέγχου» σε διόδια, εθνικές οδούς και λιμάνια ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

cars

H SportsX δείχνει την SUV όψη της Alpine A110

cars

Οι αστρονομικές απαιτήσεις του Hamilton για ένα νέο συμβόλαιο

cars

Η ανάρτηση της νέας Rolls-Royce Ghost (Video)

cars

Tech talk: Εκκίνηση αυτοκινήτου με καλώδια (βίντεο)

cars

H Renault κλείνει το εργοστάσιό της στην Τουρκία, λόγω Κορωνοϊού

cars