CARSNEWS
AUTONEWS

O 3D πίνακας οργάνων της Continental στο Genesis GV80.

Το GV80 δεν είναι μονάχα το πρώτο SUV της Genesis αλλά και το πρώτο μοντέλο παραγωγής της που εξοπλίζεται με τον εντυπωσιακό, τρισδιάστατο πίνακα οργάνων που εξασφάλισε η κορεατική φίρμα από τον γνωστό προμηθευτή, Continental. Σύμφωνα με την εταιρία, ο 3D, ψηφιακός πίνακας οργάνων θα λανσαριστεί στην κορυφαία έκδοση του GV80 και δεν θα προσφέρει τα μέγιστα στον τομέα της τεχνολογία, αλλά και σε αυτόν της ασφάλειας.

Το σύστημα της Continental χρησιμοποιεί “parallax barriers” που διαχωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτή η εικόνα από το αριστερό και το δεξί μάτι, δημιουργώντας έτσι την αίσθηση του 3D και προβάλλοντας πληθώρα πληροφοριών. Επιπλέον, το σύστημα συνεργάζεται με μία κάμερα που παρακολουθεί το πού εστιάζει την προσοχή του ο οδηγός, όχι μόνο για να προσαρμόσει την εικόνα ανάλογα με την θέση του κεφαλιού αλλά και για να τον προειδοποιήσει αν εντοπίσει πως κοιτάει για παρατεταμένο χρονικό διάστημα τον ομολογουμένως εντυπωσιακό, πίνακα οργάνων.

Ο δρόμος της εξέλιξης δεν σταματά εδώ για την Continental. Η εταιρία θα παρέχει και στους επιβάτες των πίσω καθισμάτων την εμπειρία της τρισδιάστατης ψυχαγωγίας χωρίς την χρήση ειδικών γυαλιών, χάρη στην τεχνολογία 3D Lightfield Technology της Leia ενώ δουλεύει πάνω στην περαιτέρω εξέλιξη των ψηφιακών οργάνων και infotainment συστημάτων για το μέλλον. Το επόμενο βήμα είναι η βελτίωση του HMI (Human-machine Interface) καθώς και ο σχεδιασμός ενός συστήματος που θα χρησιμοποιηθεί σε ημι-αυτόνομα αυτοκίνητα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Subaru Forester e-Boxer Adventure. Νέα έκδοση

cars

Jeep Renegade 4xe S. Eξηλεκτρισμός μεν, διατήρηση του χαρακτήρα δε

cars

Citroen. Πιο «άνετη» η απόκτηση ενός μοντέλου της

cars

Μία ηλεκτρική έκδοση της G-Class είναι πρακτικά αναπόφευκτη.

cars

Hyundai. Με νέο  κιβώτιο N DCT 8 σχέσεων

cars

Alfa Romeo Giulia Veloce Ti Q4. Φυσικό αφροδισιακό

cars

Πισωκίνητο το νέο Ford Explorer

cars

«Άλλαξε η ζωή μου»: Ένας οδηγός ταξί μιλά για την εμπειρία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου

cars

Hμερολόγιο Pirelli 2023

cars