CARSNEWS
F1 & RACES

O Alonso οδήγησε τη φετινή Renault F1 στη Βαρκελώνη

Την πρώτη του γεύση από το μονοθέσιο με το οποίο η Renault συμμετέχει στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, πήρε ο Fernando Alonso!

Ο Ισπανός που βρίσκεται πλέον στην τρίτη του θητεία στη γαλλική ομάδα και το 2021 θα πάρει τη θέση του Daniel Ricciardo που θα πάει στη McLaren, βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του μονοθεσίου που την περασμένη Κυριακή χάρισε στη Renault το παρθενικό της βάθρο από το 2011!

Αν αναρωτιέστε πως έγινε αυτό δεδομένων των περιορισμών σε ότι αφορά στις δοκιμές εξέλιξης, η απάντηση είναι απλή: οι Γάλλοι είχαν στη διάθεσή τους μία ημέρα κινηματογράφησης, μία ημέρα στην οποία μπορούν να βγάλουν το φετινό μονοθέσιο τους στην πίστα, με μοναδικούς περιορισμούς το να καλύψει έως 100 χιλιόμετρα και να χρησιμοποιεί ειδικά demo ελαστικά της Pirelli.

alonso-filming-day-131020-barca-c1000x600

Έτσι κι έγινε, με τον Alonso να οδηγεί την R.S.20 στην πίστα της Βαρκελώνης, εκεί όπου έκανε 21 γύρους. Είκοσι χρόνια μετά το παρθενικό τεστ που είχε κάνει με τη Benetton (που στην πορεία έγινε Renault), στην ίδια πίστα.

Εκεί έχει άλλωστε κερδίσει, στο πλαίσιο του ισπανικού Grand Prix, το 2006 και το 2013, ενώ έχει στο ενεργητικό του και άλλες πέντε παρουσίες στο βάθρο.

«Ένιωσα εκπληκτικά που οδήγησα μονοθέσιο F1 μετά από δύο χρόνια, που ένιωσα ξανά την ταχύτητα, πως είναι όλα να έρχονται τόσο γρήγορα, η μία στροφή μετά την άλλη. Την απόδοση του στην πέδηση κι όλα όσα έχει να προσφέρει ένα μονοθέσιο της F1», είπε μεταξύ άλλων ο 39χρονος από το Οβιέδο.

alonso-filming-day-131020-barca-d1000x600

Διαβάστε επίσης:

H Renault κυνηγούσε από πέρυσι την επιστροφή του Alonso!

Indy500: Πρώτος τερματισμός για τον Alonso

Ποιο ρεκόρ κυνηγάει ο Fernando Alonso;

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Επίσημο: Φεύγει από τη Ferrari o Vettel!

cars

Επίσημο: Η F1 αποκλειστικά στην ΕΡΤ για τα επόμενα 3 χρόνια

cars

Formula 1: Η νέα δομή στους αγώνες με Sprint

Bury

Τα πρώτα χιλιόμετρα της Renault R.S.20 (video)

cars

Formula 1: Μαγικός Χάμιλτον πήρε την pole position στο GP της Ουγγαρίας

cars

Formula 1: Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζει νέα πίστα

cars

Πρώην σχεδιαστής F1 τιμάει την McLaren M1A

cars

F1 GP Στυρίας: Μπροστά ο Hamilton στο FP3

cars

F1 GP Μπαχρέιν: Απάντησε στο FP3 ο Verstappen

cars