CARSNEWS
NEW MODELS

O Bottas στη Mercedes-AMG Petronas F1 και το 2021

Ο Valtteri Bottas θα συνεχίσει να οδηγεί για τη Mercedes-AMG Petronas F1 και την επόμενη χρονιά καθώς ο ατζέντης του και η γερμανική ομάδα συμφώνησαν την συνέχιση της συνεργασίας τους. Ο τριαντάχρονος Φινλανδός πιλότος εντάχθηκε σε αυτή το 2017 και έχει επιτύχει οκτώ νίκες με το μονοθέσιό της, ως τώρα. Ο Bottas, ο οποίος με τις επιδόσεις του έχει συμβάλλει στο να έχει κατακτήσει η Mercedes-AMG της το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών στη Formula 1 το 2017, το 2018 και το 2019, δήλωσε έπειτα από την ανανέωση του συμβολαίου του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παραμείνω στη Mercedes το 2021 και να συμβάλλω στην επιτυχία που ήδη χαιρόμαστε. Ευχαριστώ όλους στην ομάδα –και γενικότερα στην οικογένεια της Mercedes– για τη διαρκή υποστήριξη και πίστη σε εμένα. Είμαι πολύ περήφανος που εκπροσωπώ αυτή την μεγάλη ομάδα και την εταιρεία με σήμα το αστέρι στο από κοινού ταξίδι μας και τον επόμενο χρόνο.

»Τα τελευταία χρόνια ήταν μια διαρκής βελτίωση για εμένα και εργάστηκα σε κάθε τομέα για τις επιδόσεις μου. Είμαι σίγουρος ότι σήμερα είμαι πιο δυνατός από ποτέ, όμως πάντα μπορώ να ανυψώσω τον πήχη. Οι άνθρωποι της Mercedes ασπάζονται την ίδια φιλοσοφία, πάντα θέλουν το καλύτερο και πάντα διψούν γι’ αυτό. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση με συντετμημένη την αγωνιστική περίοδο και θέλω να δώσω το απόλυτα καλύτερο που μπορώ σε κάθε αγώνα που θα γίνει εφέτος. Το κλατάρισμα στο ελαστικό το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήταν ένα χτύπημα για εμένα στο συναγωνισμό μου με τον Lewis (σημ.: Hamilton), όμως είμαι αποφασισμένος να επιστρέψω δυνατά αυτό το Σαββατοκύριακο, στον ίδιο αγώνα».

Μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας, ο Toto Wolff, ο Διευθύνων Σύμβουλος και Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Valtteri θα παραμείνει στην ομάδα για τουλάχιστον ακόμη μία σεζόν. Εφέτος, τον βλέπουμε αφενός δυνατότερο από ποτέ, τόσο σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις του στην πίστα, όσο και αναφορικά με τη φυσική και πνευματική δύναμή του. Είναι δεύτερος στο Πρωτάθλημα, κατετάγη δεύτερος πέρυσι και διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στη συνολική απόδοση της ομάδας».

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

To Jeep Spider Concept είναι το offroader του μέλλοντος

cars

Κορωνοϊός: Προσωρινή παύση λειτουργίας και από τις Bosch και Continental

cars

Θα μπορούσε να υπάρξει ηλεκτρικό Suzuki Jimny με 2 κινητήρες;

cars

Ο Esteban Gutierrez κάνει έναν γύρο στην πίστα του Βιτενάμ! (video)

cars

Οι τιμές των υβριδικών Fiat Panda και Fiat 500

cars

Ο Thierry Neuville, “πρίγκηπας” του Monte Carlo!

cars

Στις 9 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση της Maserati MC20

cars

Κάποτε, όταν ο diesel κινητήρας ήταν καλός…

cars

Euro NCAP «Vision 2030»: Τα νέα δεδομένα για το πρωτόκολλο ασφαλείας των crash test

cars