CARSNEWS
F1 & RACES

O Ecclestone ψάχνει αγοραστή για τη Williams

Η ιστορική ομάδα της Williams διανύει την πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας της, καθώς για πρώτη φορά δέχεται επίσημα προσφορές πιθανών αγοραστών.

Οι δύο τραγικές σεζόν που προηγήθηκαν, με τη βρετανική ομάδα καρφωμένη στην ουρά του grid και την τελευταία θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών της Formula 1, ουσιαστικά έφεραν το φινάλε της ομάδας όπως τη γνωρίζαμε.

Με τον Sir Frank πλέον καταβεβλημένο και την κόρη του Claire, να αδυνατεί να τον μιμηθεί στον επιτυχημένο τρόπο διοίκησης που οδήγησε στην κατάκτηση 7 τίτλων οδηγών και 9 κατασκευαστών, η Williams οδηγήθηκε σε αδιέξοδο.

Ανάμεσα σε αυτούς που αναζητούν λύση στο πρόβλημα, είναι και ο πρώην κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ, Bernie Ecclestone, που έχει τη θέληση αλλά και τις γνωριμίες για να εντοπιστεί φως στο βάθος του τούνελ.

«Ενδεχόμενη απώλεια της Williams θα είναι πολύ μεγάλη για το σπορ, 100%. Προσπαθώ να βρω ανθρώπους που θα μπορούσαν να εμπλακούν. Ελπίζω αυτό να μην είναι το τέλος της Williams. Θα ήταν το τέλος μίας εποχής αλλά ελπίζω να βρεθεί κάποιος που θα είχε την οικονομική επιφάνεια όχι μόνο να αγοράσει την ομάδα αλλά να μπορεί να τη διαχειριστή σωστά. Θα ήταν τραγικό να χάσουμε μία τέτοια ομάδα. Είναι αδιανόητο. Ο αγαπημένος μου Frank δούλεψε τόσο σκληρά για αυτή και δεν θα ήταν καθόλου ωραίο αυτή να χαθεί. Είναι μία ιστορική ομάδα», είπε ο 89χρονος στο AFP.

Στη συνέχεια, ο Bernie «έδειξε» και τι έφταιξε και η Williams κατέληξε σε αυτή τι δεινή θέση: «Το πρόβλημα ήταν πως όταν διοικούσε την ομάδα ο Frank, έκανε τα πάντα αυτός. Δυστυχώς, η παρούσα διοίκηση δεν έχει το ίδιο status. Εκείνος μπορούσε να φέρει τα πάντα εις πέρας».

Άσχετα με τις προσπάθειες του Ecclestone, ακούγονται ήδη κάποια ονόματα πιθανών αγοραστών, με αυτό που δεσπόζει να είναι του Dmitry Mazepin – του 52χρονου Ρώσου δισεκατομμυριούχου που είχε και στο παρελθόν ενδιαφερθεί για την ομάδα.

Διαβάστε ακόμα:

Πωλητήριο στην ιστορική ομάδα της Williams!

Οι οδηγοί-χορηγοί ήταν το λάθος της Williams

Βέλη Kubica κατά Williams

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

5 storylines we’re excited about ahead of the US GP

cars

Το πρώτο Grand Prix της Ferrari (video)

cars

Όταν η McLaren ήθελε δίδυμο Hamilton-Vettel

cars

F1 GP Σιγκαπούρη: Smooth operator και αντίο Red Bull

cars

Formula 1: Πήρε την pole για το Sprint Race του Τέξας ο Φερστάπεν

cars

Έρχεται το 3ο Grand Prix της Formula 1 στην Αυστραλία – PatrisNews

cars

F1 2024: Ο πλήρης οδηγός για τη νέα σεζόν

cars

Hamilton’s unfamiliar (good) feeling from Mercedes’ F1 floor upgrade

cars

Και το 2021 στη Mercedes o Valtteri Bottas

cars