CARSNEWS
NEW MODELS

O Ghosn επιτίθεται σε Nissan και ιαπωνικές αρχές (Video)

Ο κ. Carlos Ghosn, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έγινε στον Λίβανο, απάντησε διεξοδικά στις κατηγορίες τις οποίες άσκησαν εναντίον του οι Ιάπωνες Εισαγγελείς, προσπαθώντας να αποδείξει ότι ήταν αβάσιμες και ότι οι πρακτικές που αυτοί άσκησαν παραβιάζουν το δικαίωμά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ο κ. Ghosn είπε, επίσης, ότι ανώτατα στελέχη της Nissan και άνθρωποι που ο ίδιος είχε προτείνει για αντικαταστάτες του, συνέβαλαν στο να κατηγορηθεί άδικα, όπως υποστήριξε. 

Ο κ. Ghosn τόνισε ότι οι ιαπωνικές Εισαγγελικές Αρχές τον μεταχειρίστηκαν «με βίαιο και ανηλεή τρόπο», αναφορικά με τα δικαιώματά του ως κατηγορούμενος. Βλέποντας ότι δεν θα είχε μια δίκαιη δίκη, όπως υποστήριξε, στην Ιαπωνία, αποφάσισε να φύγει από τη χώρα. «Ή θα φύγεις από αυτή ή θα πεθάνεις σε αυτή» δήλωσε χαρακτηριστικά. Επίσης, τόνισε: «Με πήραν βιαίως από τον κόσμο που ήξερα, με απομόνωσαν από την οικογένειά μου, τους φίλους μου, από τις παρέες μου, από τη Renault, τη Nissan, τη Mitsubishi».

Ο κ. Ghosn χαρακτήρισε «στημένο» το σύστημα απόδοσης Δικαιοσύνης της Ιαπωνίας και είπε ότι στο 99% των περιπτώσεων που καταλήγουν σε δίκη η απόφαση είναι καταδικαστική. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους Ιάπωνες πολίτες, που τον αγαπούν και τον υποστηρίζουν, όπως είπε. Όμως, δεν είχε καμία εμπιστοσύνη στο δικαστικό σύστημα της Ιαπωνίας και επέλεξε να διαφύγει από τη χώρα για να τύχει μιας δίκαιης δίκης και να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του. 

Ερωτηθείς για την πιθανότητα συγχώνευσης του Ομίλου Renault-Nissan-Mitsubishi με τη FIAT Chrysler Automobiles, είπε ότι ήταν λάθος που δεν έγινε. «Πώς μπορείς να χάσεις μια τόσο μεγάλη ευκαιρία; Είναι απίστευτο ότι δεν πραγματοποιήθηκε», αναρωτήθηκε με νόημα ο άνθρωπος που είχε ξεκινήσει τις συνομιλίες πριν συλληφθεί.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Εκτός Formula 1 Ιαπωνία, Σιγκαπούρη και Αζερμπαϊτζάν

cars

Audi Q8 e-tron: Αποκάλυψη για τη νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα της Audi (photos)

cars

Το ηλεκτρικό Cadillac Lyriq έχει τη μεγαλύτερη σε μήκος οθόνη σε αυτοκίνητο

cars

Η Dailmer θα πληρώσει αποζημίωση 1,86 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ

cars

Από πλαστικά μπουκάλια οι επενδύσεις του νέου Audi A3

cars

H ΒΜW αποκαλύπτει το «τιμόνι» του μέλλοντος

cars

Διπλό γκραν πρι της Formula 1 θέλουν και οι Ρώσοι

cars

Επίσημο: Στην McLaren o Daniel Ricciardo

cars

H επετειακή ενδυμασία για τη Ford Mustang Shelby

cars