CARSNEWS
NEW MODELS

O Lewis Hamilton νικητής στην Ουγγαρία

Η ομάδα της Mercedes και ο Lewis Hamilton έδειξαν ότι δεν έχουν αντίπαλό εντός πίστας. Κυριάρχησαν στο Grand Prix της Ουγγαρίας, το τρίτο της εφετινής χρονιάς, με εμφατικό τρόπο και ανέδειξαν τη διαφορά που έχουν σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Ο Βρετανός πιλότος πήρε την 86η νίκη της καριέρας του ως τώρα και υπολείπονται άλλες πέντε για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Michael Schumacher. Ο Hamilton κέρδισε για όγδοη φορά στον συγκεκριμένο αγώνα και ισοφάρισε το αντίστοιχο ρεκόρ νικών που επίσης κατέχει ο M. Schumacher (και το οποίο σημείωσε στο γαλλικό Grand Prix).

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Max Verstappen με την Red Bull, έπειτα από έναν πολύ καλό αγώνα. Η διαδικασία δεν ξεκίνησε καλά για τον Ολλανδό πιλότο καθώς στους γύρους προθέρμανσης έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και το χτύπησε εμπρός αριστερά στον προστατευτικό τοίχο, καταστρέφοντας την εμπρός αεροτομή και σπάζοντας μέρος της εμπρός αριστερής ανάρτησης. Κατάφερε να φτάσει ως τη γραμμή εκκίνησης-τερματισμού όπου οι μηχανικοί του μπόρεσαν και αποκατέστησαν τη ζημιά λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Ο Verstappen, που βρισκόταν στην έβδομη θέση, έκανε πολύ καλή εκκίνηση και έφτασε ως τη δεύτερη θέση όπου παρέμεινε ως το τέλος. 

Τρίτος τερμάτισε ο Valtteri Bottas, o έτερος πιλότος της Mercedes, ο οποίος δεν εκκίνησε καλά. Από τη δεύτερη θέση βρέθηκε έβδομος και –λόγω τακτικής– χρειάστηκε να κάνει τρία pit stops για αλλαγή ελαστικών. Στον τελευταίο γύρο του αγώνα πλησίασε πολύ κοντά στον Verstappen, όμως δεν κατάφερε να τον προσπεράσει και να κάνει το «1-2» για την ομάδα του. 

Τέταρτος ήταν ο Lance Stroll ο οποίος κινήθηκε με γρήγορο ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του Grand Prix με το μονοθέσιο της Racing Point, πέμπτος τερμάτισε ο Alexander Albon με τη δεύτερη Red Bull και στην έκτη θέση π Sebastian Vettel με τη Ferrari. Το μονοθέσιο της ιταλικής ομάδας έδειξε ότι υστερεί σε σχέση με αυτά των κορυφαίων ομάδων και ότι χρειάζεται να βρεθεί τρόπος να μειώσουν τη διαφορά. Χαρακτηριστικό είναι ό Charles Leclerc, ο δεύτερος οδηγός της, τερμάτισε στην 11η θέση.

Μετά τον αγώνα ο Lewis Hamilton δήλωσε: «Είτε το πιστεύετε είτε όχι, πίεζα ως το τέλος, ιδίως για να κάνω τον ταχύτερο χρόνο στον τελευταίο γύρο. Καθώς ήμουν στην πρώτη θέση σε όλο το Grand Prix, είχα μια διαφορετικού είδους πρόκληση. Είχαμε έναν πολύ καλό ρυθμό αλλά δεν θα το καταφέρναμε χωρίς όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν γι’ αυτό. Έκανα πολύ καλά pit stops, είχαμε εκπληκτική στρατηγική ως το τέλος. Χάρη σε αυτά κατάφερα να αλλάξω σε μαλακά ελαστικά λίγο πριν τον τερματισμό και να επιτύχω τον ταχύτερο γύρο. Νοιώθω ότι ο πρώτος αγώνας (σημ.: στην Αυστρία) ήταν διαφορετικός σε πολλούς τομείς και ίσως δεν ήμουν έτοιμος. Όμως, επαναπροσδιόρισα τους στόχους μου, όπως κάνω σε κάθε αγώνα. Χρειάζεται να προσπαθήσω να διατηρήσω αυτόν τον ρυθμό«, κατέληξε.

Παρακάτω μπορούμε να δούμε την κατάταξη των δέκα πρώτων στο Grand Prix της Ουγγαρίας.  

H βαθμολογία του Πρωταθλήματος Οδηγών για τους 10 πρώτους στην ως τώρα κατάταξη.

H βαθμολογία του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών όπως διαμορφώθηκε μετά και το ουγγρικό Grand Prix.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Εδώ μπορείτε να δείτε live το δεύτερο virtual γκραν πρι της Formula 1!

cars

Η Toyota ετοιμάζει το GR Hilux για την τιμημένη αγροτιά

cars

Ένα Video που συγκλονίζει: Μια βόλτα στις μητροπόλεις του κόσμου στην εποχή της καραντίνας

cars

Lamborghini Urus Performante: Επιτάχυνση supercar για το θηριώδες SUV (video)

cars

H Mazda αναζητά δάνειο ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων

cars

Δημόσιο «ευχαριστώ» του Leclerc στον Vettel

cars

Το Mazda RX-10 είναι το υβριδικό hypercar των ονείρων μας

cars

Ford Puma 1.0 EcoBoost MHPEV: Σπορ, υβριδικό και με κινητήρα Ecoboost (Video)

cars

Ferrari και FCA ίσως φτιάχνουν ιατρικούς αναπνευστήρες

cars