CARSNEWS
F1 & RACES

O Pietro Fittipaldi θα αντικαταστήσει τον Grosjean στο Σακχίρ

Μπορεί η περιπέτεια του Romain Grosjean να είχε… happy end, όμως ο Γάλλος δεν είναι σε θέση να οδηγήσει αυτό το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο του Sakhir Grand Prix.

Έτσι η Haas F1 Team αναζήτησε αντικαταστάτη και δίχως να… ψάξει πολύ, τον βρήκε στο πρόσωπο του επίσημου δοκιμαστή της, του Βραζιλιάνου Pietro Fittipaldi, που είναι εγγονός του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, Enzo Fittipaldi.

🇧🇷 @PiFitti will become the fourth member of the Fittipaldi family to race in @F1 this weekend!#HaasF1 pic.twitter.com/f2oNIblbJl

— Haas F1 Team (@HaasF1Team) December 1, 2020

«Αφού αποφασίσαμε πως θα ήταν το καλύτερο για τον Romain να απουσιάσει από τουλάχιστον έναν αγώνα, η επιλογή να βάλουμε τον Pietro στο αυτοκίνητο, ήταν αρκετά εύκολη. Είναι εξοικειωμένος με αυτή και την ομάδα μας, έχοντας το ρόλο του δοκιμαστή και εφεδρικού οδηγού την τελευταία διετία. Είναι η σωστή επιλογή και μία καλή ευκαιρία για εκείνον. Ήταν υπομονετικός και πάντα προετοιμασμένος για μία ευκαιρία σαν κι αυτή», είπε ο επικεφαλής της Haas, Guenther Steiner.

Fittipaldo-pietro-haas-barca19inseasontest-d1000x600

Όσο για τον γεννημένο στο Μαϊάμι οδηγό, στα 24 του έχει ήδη μία αξιοπρόσεκτη πορεία. Έχει κατακτήσει τον τίτλο στο NASCAR Whelen All-American Series, το πρωτάθλημα Prototype Formula Renault, στο θεσμό MRF Challenge Formula 2000 αλλά και στη Formula V8 3.5.

Παράλληλα, έχει λάβει μέρος σε 6 αγώνες του IndyCar Series αλλά και ποικίλους θεσμούς όπως το Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού (DRM), η ασιατική F3, η Super Formula κ.α.

Σε ότι αφορά στη Formula 1 έχει, έχει πραγματοποιήσει 5 τεστ με τη Haas, οδηγώντας τόσο την VF-18 όσο και τη VF-19. Ωστόσο αυτή θα είναι η παρθενική του εμφάνιση σε επίσημη διαδικασία ενός Grand Prix.

Pietro has completed a number of F1 tests with us over the last few years:

🇦🇪 Abu Dhabi post-season, 2018


🇪🇸 Barcelona pre-season, 2019


🇧🇭 Bahrain mid-season, 2019


🇪🇸 Barcelona mid-season, 2019


🇦🇪 Abu Dhabi post-season, 2019#HaasF1 pic.twitter.com/Zx0ebc4PTC

— Haas F1 Team (@HaasF1Team) November 30, 2020

«Πρώτα απ’ όλα, είμαι χαρούμενος που ο Romain είναι ασφαλής και υγιής. Είμαστε όλοι ανακουφισμένοι που τα τραύματά του ήταν περιορισμένα, μετά από ένα τέτοιο ατύχημα. Δεν είναι οι ιδανικές συνθήκες για την πρώτη μου ευκαιρία να αγωνιστώ στη Formula 1 αλλά θέλω να ευχαριστήσω τους Gene Haas και Guenther Steiner που με εμπιστεύονται. Έχω περάσει πολύ χρόνο με την ομάδα φέτος, τόσο στην πίστα όσο και δουλεύοντας στον προσομοιωτή, άρα γνωρίζω τις διαδικασίες που ακολουθεί σε ένα αγωνιστικό τριήμερο. Θα είναι συναρπαστικό, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και ανυπομονώ να οδηγήσω», είπε ο Fittipaldi.

🇧🇷 A message from @PiFitti, who will be in the car for this weekend’s #SakhirGP, in place of the injured Romain Grosjean 👇#HaasF1 pic.twitter.com/1JtYH6StqN

— Haas F1 Team (@HaasF1Team) November 30, 2020

Διαβάστε επίσης:

Το F1 Vlog για την πύρινη κόλαση του Μπαχρέιν (video)

Επίσημο: Ο Schumacher στη Formula 1 με τη Haas (updated)

Επίσημο: O Russell θα αντικαταστήσει τον Hamilton!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το ταξίδι της Alfa Romeo στην Formula 1 ολοκληρώνεται στο Άμπου Ντάμπι

cars

Τα γυρίσματα της ταινίας του Brad Pitt για την Formula 1 σταμάτησαν. Αλλά γιατί;

cars

Ανησυχητικά τα πρώτα δείγματα της νέας Ferrari

cars

Formula 1: Ανακοινώθηκε η επίσημη λίστα των ομάδων του 2024 με νέα ονόματα αλλά και… παραμονές

cars

Alonso commits to Aston Martin with new F1 deal

cars

INSIGHT: A closer look at the 12 constructors’ title-winning cars Adrian Newey has designed

cars

Formula 1 reverses social media gains amid lack of title fight

cars

To GP Ρωσίας από πλευράς ελαστικών

cars

O Wolff της Mercedes αγόρασε μετοχές της Aston Martin!

cars