CARSNEWS
NEW MODELS

O Pininfarina ετοιμάζει και ηλεκτρικό SUV για το 2022

H ιταλική μάρκα (προερχόμενη από το πασίγνωστο στούντιο και με κινεζικό πλέον ιδιοκτησιακό καθεστώς) έχει ως στόχο να πρωταγωνιστήσει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα υπέρ-υψηλών επιδόσεων. Έτσι, μετά το Battista των 1,9 εκατομμυρίων ευρώ η Pininfarina ήταν έτοιμη να παρουσιάσει το ηλεκτρικό Pura Vision στο Pebble Beach Concours d’Elegance.

Και λέμε «ήταν» επειδή πρόσφατα έγινε γνωστό πως τελική το event που είχε προγραμματισθεί στην μακρινή Καλιφόρνια τον Αύγουστο δεν θα διεξαχθεί λόγω του κορωνοϊού. Έτσι, η Automobili Pininfarina θα προχωρήσει στα αποκαλυπτήρια του μοντέλου της διαδικτυακά ή θα δούμε αν θα αποφασίσει να τα μεταφέρει σε κάποια άλλη έκθεση (αν γίνει).

Το νέο SUV των Ιταλών θα είναι ηλεκτρικό και θα βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα και την παραγωγή θα αναλάβει μια μεγάλη εταιρία που δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη, σύμφωνα με το βρετανικό Autocar. Θα αποδίδει περίπου 1.000 PS και το σύστημα πρόωσης θα έχει από έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα ή σε κάθε τροχό ώστε να εξασφαλίζεται τετρακίνηση.

Το Pura Vision θα αποτελέσει τον προπομπό του μοντέλου παραγωγής και θα έχει και ρετρό αναφορές από θρυλικά μοντέλα όπως η Cisitalia 202 του 1947 ή την πρωτότυπη Alfa Romeo 6C 3000 Superflow του 1953. Κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η σπορ γραμμή και το μακρύ καπό. Το σημαντικό είναι πως το ηλεκτρικό SUV της Pininfarina θα έχει έναν πιο mainstream χαρακτήρα με τιμή πώλησης στις περίπου 300.000 ευρώ όταν θα λανσαριστεί προς τα τέλη του 2022.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Όταν η Mercedes-Benz G-Class μετατρέπεται σε “έργο τέχνης”

cars

Στο σφυρί ένα από τα defender του James Bond από το Spectre

cars

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Φινάλε στο Βέλγιο, Κροατία αντί Γερμανίας θέλει ο Todt!

cars

Η Porsche 918 Spyder σπάει το φράγμα των 345 χλμ./ώρα γιατί μπορεί (Video)

cars

Με μερίδιο 17% τα ηλεκτρικά αποτελούν το νέο trend για την Ευρώπη

cars

Νομιμοποιείται η οδήγηση με προσωρινή άδεια για τους νέους οδηγούς

cars

Γιατί αυτή η Ferrari 275 GTB / C είναι τόσο σπάνια;

cars

Ένα ονειρικό ταξίδι στο χθες και το σήμερα της Alfa Romeo Giulia GTA (Video)

cars

Ταξιδεύοντας στην Κρήτη με τη νέα Skoda Octavia

cars