CARSNEWS
NEW MODELS

O Pininfarina θα γιορτάσει τα 90 του χρόνια

Το 2020, λοιπόν, ο Pininfarina συμπληρώνει εννέα δεκαετίες παρουσίας αποτελώντας ένα τεράστιο κεφάλαιο στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Για την Carrozzeria Pininfarina όλα ξεκίνησαν το 1930 από το Τορίνο. Στα πρώτα της χρόνια η εταιρία κατασκεύαζε αμαξώματα για εταιρίες όπως οι Alfa Romeo, Hispano-Suiza, Fiat, Cadillac, Rolls-Royce, Lancia κ.α.

Η εταιρία καταστράφηκε στην διάρκεια του Β’ Π.Π. και αν δεν υπήρχε η επιμονή του Farina ίσως να μην είχε συνέχεια ένα από τα πιο ιστορικά στούντιο. Την δεκαετία του 1950 η Pininfarina ενίσχυσε τις σχέσεις της με την Ferrari και έτσι γεννήθηκαν διάφορα ανεπανάληπτα μοντέλα με εξαίρεση την Dino 308 GT του 1973 και την LaFerrari.

Η τελευταία Ferrari που σχεδίασε ο ιταλικός οίκος ήταν η F12berlinetta, η οποία παρουσιάστηκε πριν από περίπου οκτώ χρόνια. Από το 2015 η Pininfarina ανήκε στον όμιλο Mahindra έναντι 168 εκατομμυρίων ευρώ. Το 2018 δημιουργήθηκε η Automobili Pininfarina η οποία έχει ήδη παρουσιάσει το εντυπωσιακό Battista που βασίζεται στο Rimac C-Two.

Με αφορμή την συμπλήρωση των 90 της χρόνων η Pininfarina ανακοίνωσε ένα νέο λογότυπο στο οποίο διακρίνεται ένα μικρό 90 στην άκρη. Του χρόνου θα πραγματοποιηθούν ειδικές εορταστικές εκδηλώσεις στο Μιλάνο και στο Τορίνο, καθώς και στο Σαλόνι της Γενεύης και στην Κίνα. Τα events θα γίνουν τόσο στο Pebble Beach Concours d’Elegance, όσο και στο Μαϊάμι σε ένα χρόνο ακριβώς από σήμερα.

Related Articles

Αστυνομικοί στις ΗΠΑ σκίζουν λάστιχα αυτοκινήτων (Video)

cars

Δυσεύρετοι γίνονται οι καταλύτες αυτοκινήτων

cars

Αυτό είναι το νέο Kia K3

cars

Video Test Ride: Yamaha R7

cars

Θα κλείσει το εργοστάσιο της Alpine;

cars

Αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις για τις επόμενες BMW Σειράς 5 και Χ1

cars

Το ηλεκτρικό SUV της Nissan μας δείχνει τα φώτα του (video)

cars

Ηλεκτρικό Fiat 500 Hatchback: Με αυτονομία 320 χιλιομέτρων και 118 ίππους

cars

Συνεργασία Honda – GM για ηλεκτρικά οχήματα

cars