CARSNEWS
F1 & RACES

O Schumacher όπως θέλω να τον θυμάμαι (video αφιέρωμα)

Η 29η Δεκεμβρίου είναι επτά χρόνια τώρα μία πολύ δύσκολη ημέρα. Μία ημέρα μάχης συναισθημάτων, μία ημέρα που αντί να θυμάμαι τι συνέβη το 2013, προσπαθώ να ταξιδεύω σε όσα όμορφα είχαν συμβεί τα χρόνια που είχαν προηγηθεί.

Από το 1991 έως το 2012, όπου (με ένα μικρό διάλειμμα), ο Michael Schumacher ήταν υγιής, φορούσε την αγωνιστική του φόρμα, οδηγούσε πάντα στο όριο και προσέφερε συγκινήσεις με τις παραστάσεις και τα επιτεύγματά του.

Μία καριέρα που μεταφράζεται σε 7 παγκόσμιους τίτλους, 91 νίκες και 68 pole positions. Που όμως περιελάμβανε πολύ περισσότερα απ’ όσα αποτυπώνονται στους παραπάνω αριθμούς. Άλλωστε προσωπικότητες όπως αυτή του Γερμανού, δεν χωράνε σε στατιστικά, δεν μπορούν να καθρεφτιστούν σε λόγια.

Δεν επέλεξα τυχαία τη λέξη συναισθήματα στην εισαγωγή. Κάθε αναφορά στον σπουδαίο Schumi, από τη μέρα του ατυχήματός του, με κατακλύζει από δαύτα. Και το video που θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα, είμαι σίγουρος πως θα κάνει το ίδιο σε όσους σταθούν μπροστά από την οθόνη.

Έντεκα λεπτά με όλη την πορεία του Michael στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τα καλά και τα κακά. Τις θριαμβευτικές νίκες αλλά και τις μεγάλες ήττες, λόγια και δάκρυα δικά του, απόψεις ανθρώπων του χώρου, πανηγυρισμοί από επιτεύγματα που έχουν μείνει στην ιστορία.

schumi-japan00-champ1000x600

Δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι ακριβώς σήμερα. Σέβομαι πλήρως την επιλογή της οικογένειάς του, η οποία εκτός από εκείνον, προστατεύει και εμάς. Ναι εμάς, ώστε να κρατάμε στο μυαλό μας την εικόνα του παντοδύναμου Schumi.

Δεν έπαψε να μάχεται, κάθε άλλο. Εδώ και επτά χρόνια δίνει τη μεγαλύτερη, την πιο άνιση μάχη της ζωής του και εύχομαι με όλο μου το είναι, η επομένη 29η Δεκεμβρίου, να είναι η ημέρα που θα βγει on camera να μας πει ο ίδιος πως είναι καλά, ώστε να σβηστεί κάθε θλίψη.

Μη με παρεξηγείτε, πέρα από την επαγγελματική ιδιότητα που θεωρητικά σε καθηλώνει σε υποχρεωτική ουδετερότητα, σε ότι αφορά στον Michael Schumacher δεν μπορώ παρά να αφήνω αυτή την ουδετερότητα παράμερα, να βάζω το συναίσθημα μπροστά από τη λογική και να ονειρεύομαι πως μία ημέρα όλα θα αλλάξουν. Και θα δούμε ξανά τον Schumi που θυμόμαστε.

Μέχρι τότε, παραθέτω το παρακάτω video ως το δικό μας #KeepFightingMichael. Δεν νομίζω πως θα το δείτε μόνο μία φορά…

Διαβάστε επίσης:

Ένα όνειρο με τον Schumacher…

Formula 2: Ο Mick Schumacher είναι ο πρωταθλητής του 2020!

Επίσημο: Ο Schumacher στη Formula 1 με τη Haas (updated)

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Formula 1: Τα μονοθέσια παρατάσσονται στην πίστα και η σεζόν του 2024 αρχίζει!

cars

Formula 1: Το 22ο Grand Prix ζωντανά στον Ant1+ από το Las Vegas – Digitaltvinfo.gr – Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV

cars

Νέο καθεστώς στην AlphaTauri

cars

Κοντά στην Alfa Romeo o Kubica

cars

Ο Button αναλύει τα βάσανα του Vettel

cars

Το εντυπωσιακό μονοθέσιο της Formula 1 “απογειώθηκε” στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

cars

Αποκάλυψη για το Bizzarrini Giotto

cars

Ο Χούλκενμπεργκ εμπνέεται από την Μπάρμπι: «Ας δούμε αν θα με βοηθήσει αυτή τη στιγμή»

cars

Formula1: Οι αλλαγές που θα δούμε το 2024 και οι ζημιές που πλήρωσαν το 2023

cars