CARSNEWS
F1 & RACES

O Sebastian Vettel δεν έκρυψε την πικρία του για τη Ferrari

H Formula 1 επιστρέφει αυτό το Σαββατοκύριακο με την πρεμιέρα του Grand Prix Αυστρίας και ήδη από την Πέμπτη, ημέρα Τύπου, προέκυψαν πολλά θέματα προς συζήτηση. Με πιο ενδιαφέρον, αυτό του παρασκηνίου στο διαζύγιο ανάμεσα σε Sebastian Vettel και Scuderia Ferrari.

Το συμβόλαιο και η συνεργασία των δύο πλευρών λήγουν στο τέλος του 2020. Μία συνεργασία που ξεκίνησε το 2015 ως έρωτας σφοδρός, που όμως συντρίφτηκε υπό τη θρυλική αφόρητη πίεση του Μαρανέλο.

Έχουν ειπωθεί πολλά όλο αυτό τον καιρό για το πως έφτασαν εκεί οι δύο πλευρές και παρότι από την πλευρά της Ferrari δήλωναν ανοιχτά προ κορωνοϊού πως πρόθεση της ομάδας ήταν η επέκταση της συνεργασίας, όπως αποκάλυψε ο Γερμανός να πράγματα εξελίχθηκαν λίγο διαφορετικά. Και το τέλος της συνεργασίας τους δεν ήταν κοινή απόφαση όπως είχε ανακοινωθεί.

«Προφανώς αποτέλεσε έκπληξη για μένα το τηλεφώνημα από τον (επικεφαλής της ομάδας) Mattia Binotto, που μου είπε πως δεν υπήρχε πια πρόθεση από πλευράς της ομάδας να συνεχιστεί η συνεργασία. Ποτέ δεν μπήκαμε σε διαπραγματεύσεις, δεν υπήρχε πρόταση στο τραπέζι άρα δεν υπήρχε λόγος», αποκάλυψε o 33χρονος.

Έπειτα ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αναφέρθηκε στο μέλλον του κι αν αυτό ενδέχεται να τον βρει σε μία άλλη ομάδα στο μαγικό κόσμο της Formula 1.

«Θέλω να πάρω τη σωστή απόφαση, για μένα και το μέλλον μου. Από φύση μου είμαι άκρως ανταγωνιστικός, έχω πετύχει πολλά σε αυτό το σπορ και έχω τα κίνητρα και την όρεξη να πετύχω κι άλλα. Για να το κάνω, χρειάζομαι το κατάλληλο πακέτο και τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω μου. Αυτά ψάχνω αυτή τη στιγμή κι αν βρω τη σωστή ευκαιρία, είναι ξεκάθαρο το τι θα κάνω. Αν όχι, μάλλον θα σκεφτώ κάτι διαφορετικό», είπε ο Vettel.

Έπειτα, ο οδηγός από το Χέπενχαϊμ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να κάνει «διάλειμμα» το 2021 και να επιστρέψει το 2022. Ένα σενάριο που δεν τον ελκύει.

vettel-baku19-c1000X600

«Αν δεν βρω κάτι που να με ενδιαφέρει για το 2021, τότε μάλλον θα είναι η ώρα να κάνω κάτι διαφορετικό. Όμως πιστεύω πως αν είσαι προετοιμασμένος να κλείσεις την πόρτα, τότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να την κλείσεις για πάντα. Πρέπει να έχεις πλήρη επίγνωση της απόφασή σου, γι’ αυτό και δεν βιάζομαι να κάνω κάτι. Τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες, λογικά θα έχω μία πιο ξεκάθαρη εικόνα», τόνισε ο νικητής 53 Grand Prix.

Όλα αυτά ενώ η πόρτα της ομάδας με την οποία έφτασε στους τέσσερις παγκόσμιους τίτλους, της Red Bull Racing, παραμένει σύμφωνα με τον Helmut Marko κλειστή. Πάντως η Liberty Media θέλει την παραμονή του πρώην πρωταθλητή στο σπορ, ενώ σε περίπτωση που θέλει να δοκιμάσει κάτι άλλο, υπάρχουν ήδη θεσμοί που έχουν ανοίξει την αγκαλιά τους και τον περιμένουν.

vettel-barca20-test-n1000x600

Διαβάστε επίσης:

Ο Brundle διατηρεί το σενάριο Hamilton-Ferrari

Με αναβαθμισμένη υβριδική μηχανή η Honda

To F1 Vlog επέστρεψε!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το πρόγραμμα των επόμενων αγώνων στην F1

cars

Τι ισχύει με την πρόταση της Ferrari στον Vettel;

cars

Ο Hamilton έγινε Βραζιλιάνος!

cars

Formula 1, GP Σιγκαπούρης: O Λεκλέρ ταχύτερος στο 1-2 της Ferrari στις πρώτες δοκιμές

cars

GP Τουρκίας: Νίκη για Bottas, κερδισμένος ο Verstappen

cars

Επεκτείνεται η παύση εργασιών στα εργοστάσια των ομάδων της F1

cars

Αϊντχόφεν – Άγιαξ 5-2: Νέα ήττα για τον ουραγό στην Eredivisie

cars

Mini αφιέρωμα στις σεζόν 1994 -2013

cars

Hamilton: Δεν έχει υπάρξει οδηγός σαν εμένα!

cars