CARSNEWS
F1 & RACES

O Sir Jackie Stewart και ο… Indiana Jones (video)

Ο Sir Jackie Stewart αποτελεί δημιουργό του προγράμματος «Race Against Dementia» που στοχεύει να βοηθήσει στη μάχη ενάντια στην άνοια. Και στο πλαίσιο εκδήλωσης που συγκέντρωσε πόρους για αυτό το σκοπό, θυμήθηκε και μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.

Αυτή αφορούσε στην επιρροή που είχε ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σε μία από τις πλέον εμβληματικές ταινίες του προηγούμενου αιώνα. Κι ας μην είχε αυτή καμία απολύτως σχέση με τους αγώνες.

Ο λόγος για το φιλμ «Ο Indiana Jones και η Τελευταία Σταυροφορία» του 1989, με πρωταγωνιστές τους Sean Connery και Harrison Ford, ενώ σκηνοθέτης ήταν ο Steven Spielberg. Ενώ ακόμα η ταινία ήταν ημιτελής, ο Αμερικανός προσπαθούσε δίχως αποτέλεσμα, να πάρει άδεια για γυρίσματα στην Πέτρα της Ιορδανίας. Συγκεκριμένα, στο εμβληματικό Χαζνέ Φαραούν, γνωστό κι ως «Θησαυροφυλάκιο», εκεί όπου τελικά γυρίστηκε η σκηνή όπου ο Indiana Jones βρήκε το Άγιο Δισκοπότηρο. Και το… βρήκε, χάρη στον θρύλο της Formula 1 που ήταν οικοδεσπότης σε εκδήλωση που είχε γίνει το 1988.

«Παρούσα ήταν η μισή βασιλική οικογένεια της Ιορδανίας», θυμάται ο 81χρονος μιλώντας στο motorsport.com. «Υπήρχαν επίσης αθλητές αλλά και πολλά ακόμα διάστημα πρόσωπα: Harrison Ford, Steven Spielberg, Barry Gibb, Sean Connery, Rod Laver, Wayne Gretzky, Willie Carson, Kiri te Kanawa. Όταν ήρθε ο Spielberg, ήταν περιτριγυρισμένος από ασφάλεια γιατί είναι Αμερικανός. Πήγα να του μιλήσω, να του πω πόσο χαρούμενος ήμουν που είχε έρθει. Κι άρχισε να κοιτά αλλού, πράγμα που με έκανε να αναρωτιέμαι γιατί μου φερόταν έτσι. Ξαφνικά μου λέει: “Συγνώμη αλλά αυτός εκεί μοιάζει με τον Βασιλιά Hussein της Ιορδανίας». Του επιβεβαίωσα ότι ήταν όντως ο Βασιλιάς και μου είπε πως προσπαθούσε χωρίς αποτέλεσμα να πάρει την άδεια να πάει στην Πέτρα για να κάνει γυρίσματα για την ταινία που έκανε με τον Sean Connery και τον Harrison Ford. Τότε του πρότεινα να μιλήσουν και τους σύστησα. Και τελικά την πήρε την έγκριση και ήταν πολύ χαρούμενος για αυτό».

Τα γυρίσματα έγιναν τελικά τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς και ο τελευταίο μέρος της τριλογίας ολοκληρώθηκε!

Διαβάστε επίσης:

Όταν ο Michael Schumacher είπε ψέματα στον Eddie Jordan…

H Renault προσπαθεί να «προσηλυτίσει» τη Williams

Υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο ο Hamilton!

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ισραηλινός δοκιμαστής στη Williams!

cars

H Alfa Romeo επιβεβαίωσε τους Μπότας και Τσόου και για το 2024

cars

Ricciardo gets his F1 chassis wish – but it’s a ‘happy accident’

cars

Όταν ο Valentino Rossi βρέθηκε μία ανάσα από τη Sauber F1!

cars

F1: Εντός εβδομάδων η απόφαση για τις νέες ομάδες

cars

Το video άσεμνης συμπεριφοράς του Mazepin φέρνει πονοκεφάλους στην F1

cars

Formula 1: Νέα τροπή -Η Red Bull έθεσε σε διαθεσιμότητα την υπάλληλο που κατηγόρησε τον Christian Horner

cars

H Ferrari δηλώνει έτοιμη να «παρατήσει» νωρίς τη σεζόν

cars

GP Μεξικού: Πρώτος και με διαφορά ο Verstappen στο FP2

cars