CARSNEWS
F1 & RACES

O Verstappen «εγκαινιάζει» το νέο Ζάντβοορτ (video)

H ανακαινισμένη πίστα του Ζάντβοορτ είναι σχεδόν έτοιμη για να φιλοξενήσει ξανά Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1 μετά από 35 χρόνια!

Με εύλογη την επιθυμία να εκμεταλλευτεί την λατρεία των Ολλανδών για τον νέο τους ήρωα, τον Max Verstappen, η F1 επανέφερε φέτος το θρυλικό σιρκουί στο καλεντάρι. Χρειάζονταν όμως αλλαγές για να εκσυγχρονιστεί και έγιναν μερικές ακόμα για να γίνει πραγματικά ξεχωριστό!

Και ποιος καταλληλότερος για να «εγκαινιάσει» ουσιαστικά τη νέα μορφή της πίστας που στις 3 Μαϊου θα φιλοξενήσει τον πέμπτο γύρο της σεζόν του 2021 (τέταρτο δεδομένης της μη διεξαγωγής του αγώνα της Κίνας) από τον τοπικό ήρωα;

Έτσι λοιπόν ο Verstappen βρέθηκε στην ανακαινισμένη πίστα της πατρίδας του και οδήγησε την RB8, το μονοθέσιο που το 2012 χάρισε στον Sebastian Vettel και τη Red Bull Racing τους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών αντίστοιχα.

«Ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να γίνω ο πρώτος που οδήγησε μονοθέσιο της F1 στο νέο Ζάντβοορτ και είναι φοβερό. Ειδικά η στροφή 3 με τη μεγάλη κλίση, είναι συναρπαστική. Δεν περίμενα την κλίση να είναι τόσο μεγάλη αλλά είναι φοβερό να οδηγείς μονοθέσιο της F1 εκεί. Το ίδιο και στην τελευταία στροφή που έχει επίσης μεγάλη κλίση και θα είναι μεγάλη πρόκληση αλλά και διασκέδαση να οδηγούμε εκεί τα νέα μονοθέσια, με DRS. Όλη η πίστα είναι πολύ απαιτητική. Έχει πολλές γρήγορες στροφές και λείπουν οι μεγάλες έξοδοι διαφυγής. Το να κινείσαι στο όριο αποτελεί μεγάλη πρόκληση», είπε ο Verstappen.

Ο 22χρονος περιέγραψε την περίφημη ήδη στροφή 3, τη Hugenholtz, αλλά και την τελευταία στροφή που έχει πάρει το όνομά της από τον Arie Luyendyk. Πρόκειται για τον δύο φορές νικητή στο Indy500 που ήταν «παρών» στην εκδήλωση.

Εκεί ήταν και ο Jos Verstappen, πατέρας του ταλαντούχου Max και πρώην οδηγός των Benetton, Simtek, Footwork, Tyrrell, Stewart, Arrows και Minardi στη Formula 1. Μάλιστα μπαμπάς και υιός έκαναν μερικούς γύρους στην πίστα με μία Aston Martin DBS Superleggera.

«Δεν του αρέσει να κάθεται συνοδηγός μου άρα δεν κινήθηκα στο όριο. Συζητούσαμε και απλά απολαύσαμε το βόλτα», είπε ο Max για τον Jos που έκλεινε τα 48 εκείνη την ημέρα!

Δείτε τι έγινε στο Ζάντβοορτ, στο video που ακολουθεί…

Διαβάστε επίσης:

Επίσημο: Αναβλήθηκε το Grand Prix Κίνας

Αποκάλυψη για τη Red Bull RB16

Αυτή είναι η νέα Ferrari SF1000 (video)

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1 GP Ίμολα: Ταχύτερος και στο FP2 ο Bottas

cars

F1 GP Σιγκαπούρης: Ο Leclerc ταχύτερος στο FP3!

cars

Εκτοξεύεται η μετοχή της Ferrari μετά την ανακοίνωση για Χάμιλτον

cars

McLaren sign F1 Academy’s Bustamante as history made

cars

Formula 1: Επιστρέφει ο Ricciardo, θα τρέχει με την AlphaTauri (video)

cars

Επίσημο: Αλλαγές στο καλεντάρι της F1, μέσα η Ίμολα

cars

F1 GP Σακχίρ: Οριακή pole position για Bottas!

cars

Instagram F1 Live: Η συζήτηση για όσα έγιναν στο Σακχίρ

cars

Οι οδηγοί θέλουν άμεση λύση για τα όρια πίστας

cars