CARSNEWS
F1 & RACES

O Verstappen εκθειάζει τη Honda!

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τη συνεργασία με τη Honda F1 ο Max Verstappen!

Ο Ολλανδός που αποτελεί πια τον ηγέτη της Red Bull Racing, ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν στην Τρίτη θέση της βαθμολογίας οδηγών – μπροστά από τους πιλότους της Scuderia Ferrari!

O 22χρονος που ολοκλήρωσε την Πέμπτη του σεζόν στον μαγικό κόσμο της Formula 1, σημείωσε δύο pole positions, τρεις ταχύτερους γύρους, πανηγύρισε τρεις νίκες ενώ ανέβηκε εννέα φορές στο βάθρο.

Επιτυχίες που λίγοι περίμεναν στην πρώτη σεζόν συνεργασίας των «ταύρων» με τη Honda, που μετά από τα χρόνια αμφισβήτησης στην επεισοδιακή συνεργασία με τη McLaren, έχει βρει χώρο, χρόνο και εμπιστοσύνη για να κυνηγήσει τους στόχους της. Και το 2019, μάλλον τους υπερέβη.

«Νομίζω πως η πρώτη μας σεζόν μαζί κύλησε πολύ καλά. Στην αρχή προσπαθούσαμε να μαντέψουμε τι να περιμένουμε μέσα στη χρονιά αλλά πιστεύω πως σημείωσαν μεγάλη βελτίωση. Κι ένας τομέας πολύ σημαντικός σε σχέση με το που ήμασταν πριν, ήταν η αξιοπιστία. Φέτος ποτέ δεν εγκατέλειψα από πρόβλημα της Honda. Κι αν θες να διεκδικήσεις το παγκόσμιο πρωτάθλημα, χρειάζεσαι αυτού του επιπέδου την αξιοπιστία. Είμαι λοιπόν πολύ, πολύ εντυπωσιασμένος από τη δουλειά τους. Και μου αρέσει η συνεργασία μας γιατί είναι άνθρωποι που δεν λένε πολλά – ακριβώς όπως εγώ. Είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουν, οι απόλυτοι επαγγελματίες», είπε ο Verstappen στο Autosport.com.

Χαρακτηριστική της εξέλιξης μέσα στη σεζόν, ήταν η βελτίωση στην απόδοση της υβριδικής μηχανής της Honda με την τέταρτη κατά σειρά αναβάθμιση που ήρθε στην τελική ευθεία του 2019.

«Ειδικά το Spec 4, ξέραμε πως αυτό θα είναι σημαντικό άλμα σε απόδοση. Συνεχώς ρωτούσα πότε μπορούμε να το έχουμε, πότε θα το χρησιμοποιήσουμε. Ήταν σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Πιέζουν πολύ και προσπαθούν συνεχώς να βελτιώνονται», συνέχισε ο Verstappen.

Η Honda ανακοίνωσε πρόσφατα την επέκταση της συνεργασίας της με τη Red Bull για έναν επιπλέον χρόνο, μέχρι δηλαδή το φινάλε του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2021.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη

Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)

Έχει δρόμο ακόμα μπροστά του ο Schumacher

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1: Ποιος θέλει να «φάει» τον Χόρνερ;

cars

To F1 Vlog της πρεμιέρας της Αυστρίας

cars

Aνακοίνωση από την οικογένεια Schumacher!

cars

O Πιάστρι ανανέωσε με τη McLaren

cars

Τα ελαστικά έκριναν το Grand Prix του Πορτιμάο

cars

H Sauber Motorsport γιόρτασε τα 50 της χρόνια (video)

cars

GP Βραζιλίας: Θρίαμβος Verstappen σε ένα συγκλονιστικό αγώνα!

cars

Vettel: «Μου λείπει ο Schumacher»

cars

Τι αποκαλύπτει έρευνα για την συμμετοχή των γυναικών στην Formula 1

cars