CARSNEWS
F1 & RACES

O Verstappen οδήγησε στην πίστα του Πορτιμάο

Ενώ η πίστα του Πορτιμάο φέρεται στην pole position για να ενταχθεί στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν του 2020 για τον μαγικό κόσμο της Formula 1, ένας οδηγός πήρε πρόσφατα μία γεύση από αυτή!

Ο λόγος για τον Max Verstappen που τον περασμένο Ιανουάριο βρέθηκε στην πίστα του Αλγκάρβε και πραγματοποίησε διήμερο τεστ με αυτοκίνητο της κατηγορίας GT3. Προφανώς πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό από τα μονοθέσια της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και πάλι, είχε την ευκαιρία να εξοικειωθεί με την μήκους 4.6 χιλιομέτρων πίστα.

Όπως σημειώνεται από το RaceFans, ο Ολλανδός μίλησε σχετικά σε ένα social media podcast με τον οδηγό αγώνων Antonio Felix da Costa και αναφέρθηκε στις συνθήκες που αντιμετώπισε στο σιρκουί της Πορτογαλίας: «Ο καιρός ήταν κακός. Ήμουν εκεί δύο ημέρες και τη μιάμιση μέσα οδηγούσα σε βρεγμένο οδόστρωμα. Όμως είναι πολύ ωραία πίστα, απόλαυσα την οδήγηση εκεί. Ήταν η πρώτη φορά που την επισκέφτηκα».

Από το φετινό grid, μόνο ο Lewis Hamilton έχει οδηγήσει εκεί μονοθέσιο της Formula 1, όταν το Πορτιμάο είχε φιλοξενήσει επίσημα τεστ εξέλιξης τον Δεκέμβριο του 2008 και τον Ιανουάριο του 2009 (σ.σ. ο Βρετανός συμμετείχε στο δεύτερο).

Όμως άλλοι πέντε οδηγοί έχουν τρέξει εκεί – όλοι με μονοθέσιο της Formula 3. Ο λόγος για τους Charles Leclerc, Alex Albon, Antonio Giovinazzi, Lance Stroll και George Russell.

Όλα αυτά ενώ το Πορτιμάο ενδέχεται όχι απλά να βρει θέση στο καλεντάρι του 2020 αλλά και να φιλοξενήσει δύο Grand Prix, με πιθανότερες ημερομηνίες στις 27 Σεπτεμβρίου και 4 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμα:

F1 Virtual GP Καναδά: Νικητής και πρωταθλητής ο Russell (video)

Επίσημη ματαίωση και για τα GP Αζερμπαϊτζάν και Ιαπωνίας

O Kimi Raikkonen… φαντάρος (video)

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τελικά θα δούμε νέα ομάδα στο grid της F1;

cars

Συμμαχία Aston Martin-Honda για κυριαρχία στη Formula 1

cars

Ποιος οδηγός είπε όχι στη Ferrari λόγω Schumacher;

cars

Ακούστε για πρώτη φορά τη νέα υβριδική μηχανή της Mercedes!

cars

Νέα «βέλη» της Red Bull κατά της Renault

cars

Δείτε πρώτοι το νέο Toyota C-HR στην υπερειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023!

cars

Έρχεται το 3ο Grand Prix της Formula 1 στην Αυστραλία – PatrisNews

cars

Οι λόγοι που οδήγησαν τον Ντε Βρις στον έξοδο από την AlphaTauri

cars

F1 GP Ιταλίας: Leclerc και Ferrari πανηγύρισαν στη Μόντσα!

cars