CARSNEWS
AUTONEWS

Opel. H ανασκόπηση του 2020 μέσα από ένα βίντεο

Το 2020 ήταν μία χρονιά προκλήσεων, διαφορετική από κάθε άποψη. Και η Opel κάθε άλλο παρά συνηθισμένη πορεία ακολούθησε τους τελευταίους μήνες – το βίντεο “Best of Opel 2020” συνοψίζει ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα 60 δευτερόλεπτα. Περίπου στα  μέσα της χρονιάς, ο κατασκευαστής βάδισε με τόλμη στο μέλλον με το νέο Opel Mokka. Το νέο μοντέλο ήταν το πρώτο που αποκάλυψε το καινοτόμο, νέο πρόσωπο της μάρκας (Opel Vizor) και το ψηφιακό cockpit Pure Panel στην παγκόσμια πρεμιέρα του – ενσαρκώνοντας τη νέα, φρέσκια εμφάνιση της μάρκας, μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Η Opel παραμένει πιστή στη φιλοσοφία της: απέριττη σχεδίαση, με κορυφαίες τεχνολογίες και Γερμανική μηχανολογία. Στις ίδιες αρχές βασίζεται και το νέο Opel Insignia, που έκανε την πρεμιέρα του στις αρχές της χρονιάς. Και η εξέλιξη παραμένει συναρπαστική: το λανσάρισμα των Opel Vivaro-e, Opel Zafira-e Life, καθώς και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο για αγώνες ράλι στην ιστορία, το Corsa-e Rally, αποδεικνύουν ότι η Opel είναι ηλεκτρική και βρίσκεται σε τροχιά επιτυχίας. Η καλύτερη επιβεβαίωση: το Opel Corsa-e που μετά το βραβείο AUTOBEST, κέρδισε τώρα και το “Χρυσό Τιμόνι”. Η Opel βαδίζει στην επόμενη χρονιά με τον ίδιο δυναμισμό.

Ξεκίνημα του 2020: IntelliLux LED® Pixel Light με το νέο Opel Insignia

Η Opel ξεκίνησε το 2020 με γρήγορους ρυθμούς και διάθεση ανανέωσης, όπως φάνηκε από την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Opel Insignia στις Βρυξέλες, τον Ιανουάριο. Εκτός από το Grand Sport και το Sports Tourer station wagon, στη γκάμα προστέθηκε το σπορ GSi. Ο κορυφαίος αθλητής της οικογένειας Insignia εξοπλίζεται με δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 169 kW/230 hp, 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και σύστημα Twinster AWD με κατανομή ροπής (torque vectoring) (κατανάλωση  καυσίμου NEDC1: στην πόλη 8,8 l/100 km, εκτός πόλης 6,0-5,9 l/100 km, στο μικτό κύκλο 7,0 l/100 km, 161-159 g/km CO2). Το νέο, προσαρμοζόμενο σύστημα φωτισμού IntelliLux LED® Pixel Light, που τοποθετείται σε πολύ λεπτούς προβολείς, περιλαμβάνει τώρα συνολικά 168 στοιχεία LED – 84 ανά προβολέα. Πραγματικό χάρμα οφθαλμών!

Θέτουν πρότυπα: Τα μικρά bestsellers Opel Corsa και Corsa-e

Η Opel υπήρξε επίσης επιτυχημένη πρωτοπόρος σε μία τελείως διαφορετική κατηγορία οχημάτων με το Opel Corsa. Το δημοφιλές μικρό αυτοκίνητο, που ψηφίστηκε “Best Buy Car of Europe 2020” από το AUTOBEST, όχι μόνον έγινε το μικρό αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις στη Γερμανία τους τελευταίους μήνες, αλλά το ένα στα τρία νέα Corsa που φεύγουν από τη γραμμή παραγωγής είναι το ηλεκτρικό Corsa-e. Ο ενθουσιασμός μεταξύ ειδικών και πελατών ήταν τόσο μεγάλος, ώστε το μικρό ηλεκτρικό Opel κέρδισε το “Χρυσό Τιμόνι 2020” στην κατηγορία του. Η Opel καταδεικνύει επίσης πώς η ηλεκτροκίνηση μπορεί να εμπνεύσει και να απογειώσει το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Με το Opel Corsa-e Rally, η εταιρεία από το Rüsselsheim έγινε ο πρώτος κατασκευαστής που δημιούργησε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα για αγώνες ράλι. Η Opel και η ADAC ξεκινούν το πρώτο σε παγκόσμιο επίπεδο κύπελλο ενιαίου τύπου με ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τη σεζόν του 2021: το ADAC Opel e-Rally Cup.

Επομένως η μάρκα με  έμβλημα τον κεραυνό (Blitz) προάγει την παραδοσιακή της δέσμευση στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και δείχνει ότι είναι ήδη σήμερα ηλεκτρική. Αυτό επιβεβαιώνεται και από άλλα μοντέλα ποικίλων μεγεθών όπως τα Opel Zafira-e Life και Opel Vivaro-e, τα οποία ήταν επίσης διαθέσιμα για παραγγελία για πρώτη φορά το 2020. Το βραβείο “International Van of the Year” που απέσπασε το Vivaro-e αποδεικνύει τη θετική αποδοχή που τυγχάνει το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού του κατασκευαστή. Η Opel αποδεικνύει περίτρανα ότι οι κορυφαίες τεχνολογίες, οι επιδόσεις και η αποδοτική λειτουργία δεν αποτελούν μονοπώλιο  των premium μαρκών, με μία λεπτή ειρωνεία στη διαφήμιση για το Opel Grandland X Plug-in Hybrid.

Τολμηρό, απέριττο, συναρπαστικό: Το Opel Mokka αφήνει το δικό του στίγμα το 2020

Το νέο Opel Mokka ήταν σημαντικό γεγονός για το 2020, με τη μάρκα να το ανακοινώνει την άνοιξη ως γνήσιο ηγέτη καινοτομίας. Στην παγκόσμια πρεμιέρα του το Σεπτέμβριο, το νέο μοντέλο ήταν επίσης το πρώτο που παρουσίασε τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Opel με το νέο πρόσωπο της μάρκας, το Opel Vizor, καθώς και το επανασχεδιασμένο Opel Blitz , το έμβλημα του κεραυνού, ενώ το όνομα του μοντέλου τοποθετείται πλέον κεντρικά, στο πίσω τμήμα. Το βραβευμένο με το “Connected Car Award” νέο Mokka είναι επίσης το πρώτο Opel με Pure Panel και ένα αμιγώς ψηφιακό cockpit. Διατίθεται από τη έναρξη των πωλήσεων με ηλεκτροκίνηση ως Mokka-e και με πολύ αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το νέο Mokka σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε εξ αρχής στο Rüsselsheim, για να είναι τολμηρό και απέριττο. Και είναι ακριβώς αυτό που αποπνέει η συνολική σχεδίαση και εμφάνισή του: καθαρές φόρμες και προηγμένη τεχνολογία που επικεντρώνεται στα απαραίτητα, από μία ΄βιτρίνα τεχνολογιών’ στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου μέχρι τα χειριστήρια στο εσωτερικό. Το νέο Mokka είναι ένα αυτοκίνητο που ξυπνά τον ενθουσιασμό και δείχνει τη μελλοντική κατεύθυνση της μάρκας. Ένα αυτοκίνητο με το οποίο η Opel κυριολεκτικά επαναπροσδιορίζεται και αποδεικνύει ότι τόσο αυτή, όσο και το νέο Mokka κάθε άλλο παρά συνηθισμένα είναι.

Στο τέλος της χρονιάς, η Opel αποκτά επίσης νέα εικόνα μέσα από πιο τολμηρά, πιο καθαρά στοιχεία εταιρικής ταυτότητας: το λογότυπο της μάρκας, τώρα με πιο εκλεπτυσμένη σχεδίαση, η νέα γραμματοσειρά “Opel Next” και το λαμπερό κίτρινο της Opel αποτυπώνουν τη καινοτόμο δύναμη της μάρκας. Στόχος: μία ακόμα πιο μοντέρνα και τολμηρή εμφάνιση. Η Opel ήταν ανέκαθεν σύμβολο εκδημοκρατισμού της καινοτομίας και της μετακίνησης. Η “Νέα Opel” εκφράζει τώρα αυτό το πνεύμα με τη νέα εταιρική της ταυτότητα. Η επόμενη χρονιά θα είναι εξίσου συναρπαστική και ‘ηλεκτρική’, με περισσότερα μοντέλα να υιοθετούν τη νέα εμφάνιση της Opel και τον πιο ολοκληρωμένο εξηλεκτρισμό της προϊοντικής γκάμας της. Ήδη από το 2021, ολόκληρη η οικογένεια επαγγελματικών οχημάτων που περιλαμβάνει τα Vivaro, Movano και Combo θα είναι ηλεκτρική.

The post Opel. H ανασκόπηση του 2020 μέσα από ένα βίντεο first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ford Troller TX4. Από την Βραζιλία με αγάπη…

cars

Κεχαγιά για Τέμπη: Δεσμεύεται η ΝΔ για Προανακριτική δυο συνεδριάσεων ώστε να ενεργοποιηθεί το άρθρο 86;

cars

Νέο Toyota Land Cruiser. Η ιστορία συνεχίζεται!

cars

Έτσι εξηγείται το κόστος

cars

Με δίλιτρο turbo κινητήρα και 8-τάχυτο DCT το καυτό Hyundai Kona N.

cars

Αudi: Έτσι θα είναι ο αντίπαλος της CLA

cars

Διοργανώσεις ΟΜΑΕ για το 2024: Κύπελλα Δεξιοτεχνιών και Έπαθλο Ατομικής Χρονομέτρησης Βόρειας Ελλάδος

cars

Sym Symphony ST 200 Top-Box. Ανανεωμένο

cars

Audi Grand Sphere Concept. Το όραμα μίας μελλοντικής ναυαρχίδας.

cars