CARSNEWS
AUTONEWS

Pagani Huayra Tricolore. Ιταλικά… ακροβατική!

Έχουν περάσει 11 χρόνια από τότε που η Pagani αποκάλυψε την Zonda Tricolore αλλά πιο σημαντικά, έχουν περάσει 60 χρόνια από την δημιουργία του 313° Gruppo Addestramento Acrobatico, Pattuglia Acrobatica Nazionale Frecce Tricolori ή αν προτιμάς, της εθνικής ακροβατικής ομάδας της Ιταλίας. Και όταν λέμε ακροβατικής, αναφερόμαστε στην πιο ακραία μορφή του αθλήματος, αυτήν που περιλαμβάνει Aermacchi MB-339 αεροσκάφη! Για να τιμήσει λοιπόν την Frecce Tricolori, η Pagani παρουσιάζει την ολοκαίνουρια Huayra Tricolore ως την πιο ισχυρή εκδοχή του hypercar της.

Η ιταλική εταιρία ήθελε να παρουσιάσει την Huayra Tricolore στην έκθεση της Γενεύης αλλά η ακύρωση της διοργάνωσης επέτρεψε μία σχετική ευελιξία στο πρόγραμμα και φτάσαμε ένα βήμα πριν το τέλος του έτους για να θαυμάσουμε την εξαίρετη δημιουργία της Pagani. Μία δημιουργία που όπως είναι φυσικό, έχει διατηρήσει τον twin-turbo V12 της Mercedes-AMG ο οποίος όμως παράγει πλέον 840 ίππους και 1.100 Nm ροπής, με την χωρητικότητα να παραμένει στα 6,0 λίτρα. Η ισχύς περνά στον δρόμο από τους τροχούς του πίσω άξονα μέσω ενός 7-τάχυτου, σειριακού κιβωτίου οπότε μπορείς να φανταστείς ότι η εμπειρία της οδήγησης ενός τόσο δυνατού και τόσο ελαφριού (1.270 κιλά) αυτοκινήτου είναι αν μη τι άλλου, βίαιη!

Ανάλογα εντυπωσιακή είναι και η εμφάνιση της Tricolore που προσθέτει στην ήδη ξεχωριστή Huayra νέο εμπρός splitter και νέο προφυλακτήρα, το air-scoop που βελτιστοποιεί την ροή του αέρα στον κινητήρα και τον πίσω διαχύτη που συνδυάζεται με  την αεροτομή για να παράγει την μέγιστη δυνατή downforce επιτυγχάνοντας την αεροδυναμική ισορροπία στην οποία στόχευε η Pagani. Το highlight της Tricolore είναι ο σωλήνας Pitot που βρίσκεται στο κέντρο του καπό και χρησιμοποιείται παραδοσιακά στα αεροσκάφη για την μέτρηση της ταχύτητας του αέρα. Φυσικά, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε τον ειδικό για την περίσταση χρωματισμό της Huayra Tricolore και τις νέες ζάντες. Δυστυχώς, το νέο μοντέλο της Pagani θα κοστίζει 5,5 εκατομμύρια ευρώ και θα κατασκευαστεί σε 3 μόλις αντίτυπα…

The post Pagani Huayra Tricolore. Ιταλικά… ακροβατική! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Mustang GT4Q: Μια αγωνιστική πρόταση της Ford με κινητήρα V8

cars

Nissan LEAF. Σημαντικό αναβαθμισμένο για την Ιαπωνία

cars

Η Porsche δημιουργεί τα πρώτα “3D-printed” καθίσματα.

cars

Η Alpine ίσως στραφεί στην Lotus για τα νέα SUVs της

cars

Η Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe παίρνει πίσω το ρεκόρ στο Nurburgring.

cars

Kosmocar. Δώρισε ένας ασθενοφόρο στο Ε.Κ.Α.Β.

cars

Ρώσοι ερευνητές ανακρίνουν τις οικογένειες των υπόπτων για την επίθεση στη Μόσχα

cars

Πολωνία. Το πρώτο δικό της αυτοκίνητο!

cars

Volvo XC90. Ο αρχοντικός Σουηδός με τις πολλές επιλογές

cars