CARSNEWS
AUTONEWS

Peugeot: Σημαντικό το GTi, ακόμα και στην εποχή του εξηλεκτρισμού!

Τα τελευταία χρόνια ταξιδεύουμε, με τους κατασκευαστές ως πλοηγούς, σε αχαρτογράφητα ύδατα. Τόσο η τεχνολογία του εξηλεκτρισμού όσο και αυτή της αυτόνομης οδήγησης οδηγούν ολόκληρη την βιομηχανία αυτοκινήτου σε πρωτόγνωρες αλλαγές και το τοπίο θα είναι πολύ διαφορετικό σε μερικά χρόνια. Εμείς, λόγω κόστους και αμφιβολιών για τη νέα τεχνολογία και πώς θα εξυπηρετήσει τις καθημερινές μας ανάγκες, είμαστε διστακτικοί και οι εταιρίες προσπαθούν να “διαβάσουν” την αγορά ενώ την πλημμυρίζουν με νέα, αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικά διαφορών ειδών, μοντέλα.

Για μία εταιρία όμως, ένα συγκεκριμένο σήμα “παραμένει σημαντικό” και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να συνεχίσει ακόμα και σε αυτή την περίεργη εποχή. Ο λόγος για την Peugeot που δηλώνει μέσω του CEO της, Jean-Philippe Imparato, ότι “δουλεύει πάνω σε αυτό που θα μπορούσε να είναι το GTi του μέλλοντος” διευκρινίζοντας ότι αν υπάρχει ένα μοντέλο που θα μπορούσε να φορέσει το συγκεκριμένο σήμα, αυτό θα ήταν το 208, ακόμα κι αν μιλάμε για μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση επιδόσεων.

Για οτιδήποτε άλλο στην ευρύτερη γκάμα της Peugeot, η εταιρία δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να γίνει η μετάβαση στα λεγόμενα “Peugeot Sport Engineered” ή “PSE”. Σύμφωνα με τον Imparato, η μετάβαση είναι δικαιολογημένη καθώς τα PSE μοντέλα προσφέρουν μία διαφορετική εμπειρία στον οδηγό, ένα νέο είδος επιδόσεων που δεν εξαρτάται αποκλειστικά από μία μηχανή εσωτερικής καύσης. Η αρχή έγινε με το 508 PSE που θα λανσαριστεί στο προσεχές μέλλον στην αγορά, χωρίς να βαρύνεται από την ευθύνη των υψηλών όγκων πωλήσεων. Ο στόχος όσον αφορά στις πωλήσεις είναι τα 1.000-2.000 αυτοκίνητα αλλά με το 508 PSE, η Peugeot θέλει να “μεταμορφώσει” τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα και την αντίληψη του κόσμου γι’ αυτά. Αν οι στόχοι που έχει θέσει για το 508 PSE επιτευχθούν, τότε το σήμα “PSE” έχει αποδείξει την αξία του και την απήχηση του και θα εφαρμοστεί και σε άλλα μοντέλα της μάρκας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Στους .. Καλλαρύτες με Jeep Renegade 4X4. Στο χωριό του BVLGARI!!

cars

Μήπως η Hyundai teasάρει το “καυτό” i20 N;

cars

Η BMW θα γίνει η πρώτη που θα υιοθετήσει το σύστημα Apple CarKey.

cars

Η στιγμή φονικής έκρηξης σε εστιατόριο στην Κίνα – Βομβαρδισμένο τοπίο ο χώρος γύρω του

cars

Σε εξέλιξη οι προκριματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου

Bury

Formula 1: Θρίαμβος της Red Bull στο Μαϊάμι με νικητή τον Μαξ Φερστάπεν

cars

Renault 4L. Τα  60α γενέθλια ενός θρύλου

cars

Η Porsche 911 δεν θα γίνει ηλεκτρική σύντομα!

cars

Η Tesla “ανοίγει” το δίκτυο Supercharger σε όλους!

cars