CARSNEWS
AUTONEWS

Peugeot e-Partner. Ο ηλεκτρικός σύντροφος του επαγγελματία.

Η Peugeot έχει παράδοση στα επαγγελματικά οχήματα και εδώ και λίγο καιρό, βρίσκεται στο προσκήνιο όσον αφορά στην ηλεκτροκίνηση. Η απόφαση να συνδυάσει τα δύο χαρακτηριστικά ήταν εύκολη και το e-Expert έχει κερδίσει ήδη τον τίτλο του International Van of the Year για το 2021. Αφού ακολούθησε λοιπόν το e-Boxer, τώρα έφτασε η σειρά του e-Partner ως η αμιγώς ηλεκτρική εναλλακτική ενός van που έχει πουλήσει περισσότερα από 2.000.000 αυτοκίνητα σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως από το ντεμπούτο του το 1996.

Το e-Partner βασίζεται σε μία τροποποιημένη εκδοχή της EMP2 αρχιτεκτονικής και εξοπλίζεται με το γνωστό πλέον κινητήριο σύνολο που αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και μία μπαταρία 50 kWh. Σύμφωνα με την γαλλική εταιρία, αυτός ο συνδυασμός είναι αρκετός για να επιταχύνει το e-Partner στα 100 km/h σε 11,2 δευτερόλεπτα και μέχρι την τελική ταχύτητα των 130 km/h αλλά πιο σημαντικά, επιτρέπει στο ηλεκτρικό van να διανύσει έως και 275 χιλιόμετρα ανάμεσα στις φορτίσεις. Του χαρίζει επίσης ωφέλιμο φορτίο 800 κιλών και δυνατότητα ρυμούλκησης έως 750 κιλών ενώ όπως έχουμε δει και στα υπόλοιπα μοντέλα που μοιράζονται τα ίδια μηχανικά, ένας ταχυφορτιστής 100 kW χρειάζεται περί τα 30 λεπτά για να φορτίσει τις μπαταρίες στο 80%. Η πλήρης φόρτιση μέσω wallbox 11 kW απαιτεί περίπου 5 ώρες.

Καθώς οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες στο πάτωμα του πλαισίου, η Peugeot δεν χρειάστηκε να θυσιάσει μέρος της πρακτικότητας του αυτοκινήτου. Το e-Partner είναι διαθέσιμο σε δύο μήκη (Standard και Long), 2 “silhouettes” (Van και Deep Cabin) ενώ με μέγιστο όγκο της τάξης των 4,4 κυβικών μέτρων, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις εκδόσεις με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το ίδιο ισχύει και για τον εξοπλισμό, είτε μιλάμε για την διαμόρφωση της καμπίνας, είτε για τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης

The post Peugeot e-Partner. Ο ηλεκτρικός σύντροφος του επαγγελματία. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Renault LCV. Νέα γκάμα με πολλές προτάσεις

cars

Σασμός: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική

Bury

Η Volkswagen ετοιμάζει και το ID.3 SUV.

cars

FCA. Η τεχνολογία 5G στην υπηρεσία της ασφάλειας

cars

Nissan Titan XD. Επιβλητικό

cars

Jimny, G63 AMG και Wrangler αναμετρούνται εκτός δρόμου!

cars

Η Nissan κάνει περικοπές για να σταματήσει την αιμορραγία.

cars

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Η λύση για όσους σχεδιάζουν διακοπές με αυτοκίνητο

cars

Porsche 718 Cayman και Boxster GTS 4.0. Άτιμη ατμόσφαιρα…

cars