CARSNEWS
AUTONEWS

Peugeot Landtrek. Και η Peugeot εισέρχεται στη κατηγορία των Pick Up

H δεύτερη πιο αναπτυσσόμενη κατηγορία μετά από αυτή των SUV και κροσσόβερ, είναι η κατηγορία των Pick Up. Βεβαίως πρόκειται για μία πολύ δύσκολη και με έντονες ιδιαιτερότητες κατηγορία, όπου αφενός υπάρχουν εξαιρετικά παραδοσιακά μοντέλα, όπως τα Navara, Hilux, L200, Ranger αφετέρου προσπάθειες που έγιναν από μεγάλους και σημαντικούς κατασκευαστές, όπως η Mercedes με την X-Class δεν πήγαν καλά με αποτέλεσμα να σταματήσουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Peugeot δημιούργησε το Landtrek, το οποίο παράγει σε συνεργασία με την Κινέζικη Changan και πωλείται κυρίως σε Αφρική, Λατινική Αμερική και Ασία. Σχεδιαστική είναι ένα τυπικό σύγχρονο Peugeot, ειδικά στο εμπρός μέρος του, ενώ από εκεί και πέρα οι σχεδιαστές προφανώς δεν έχουν πολλά περιθώρια καθώς πρόκειται για ένα Pick Up. Η καρότσα έχει διαστάσεις 1,63 x 1,60 x 0,5 μέτρα κάτι που σημαίνει ότι η διπλoκάμπινη έκδοση μπορεί να χωρέσει δύο ευρωπαλέτες, ενώ η μονοκάμπινη τρείς.

Σε ότι αφορά το μηχανικό σύνολο, αυτό είναι ένας κινητήρας πετρελαίου 1900 κυβικών με 150 ίππους και 350 Nm ροπής. Επίσης διατίθεται και με έκδοση βενζίνης 2.4 λίτρων με 210 ίππους, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε εκεί η κατανάλωση θα είναι το αδύνατο σημείο. Αν και η Γαλλική εταιρία δεν έχει αναφέρει ακόμη κάτι, μάλλον δεν θα τολμήσει να φέρει το Landtrek στην Ευρώπη, αφενός λόγω των ανταγωνιστών που αναφέραμε πιο πάνω, αφετέρου διότι οι κινητήρες του δεν είναι καν Euro6.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Εθισμένος στο πόκερ ο Νεϊμάρ – Έπαιζε στην γιορτή της κόρης του

Bury

Ψηλότερη, μικρότερη και πιο ευρύχωρη η νέα Mercedes GLA!

cars

Hennessey Maximus. Γιατί, τι είναι ένα pickup αν δεν έχει 1.000 άλογα;

cars

Continental. Καινοτομεί προς όφελος των οδηγών

cars

Μελέτη για χωρισμό Σοϊλέδη – Αντωνά: «Δεν μπορεί στα ευχάριστα να δίνεις συνεντεύξεις και όταν χωρίζεις να λες “μπάστα”»

cars

Βελτιώνεται η αυτονομία των ηλεκτρικών Ford

cars

Νέο Subaru Outback. Ήρθε και στη χώρα μας

cars

IONIQ 5 N: Το απόλυτο ηλεκτρικό Hyundai με 650 ίππους, 0-100 σε 3.4΄΄ και τελική ταχύτητα τα 260 χλμ/ώρα

cars

Νέο Fiat 500X Sport. Ήρθε και στη χώρα μας

cars