CARSNEWS
AUTONEWS

Polaris Slingshot. Ένα τρίκυκλο με 200+ άλογα!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να περιγράψει κάποιος το Polaris Slingshot. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι ένα KTM X-Bow με μία ρόδα λιγότερη. Μία μοτοσυκλέτα με μία ρόδα περισσότερη ή η αμερικανική, σύγχρονη εκδοχή του Morgan 3-Wheeler. Ο καλύτερος τρόπος να το περιγράψεις όμως, είναι να μην το περιγράψεις καθόλου. Μία εικόνα αρκεί για να δει κανείς την εκκεντρικότητα του συγκεκριμένου οχήματος. Το Polaris Slingshot, χωρίς οροφή και πόρτες, με 3 ρόδες και βάρος που δεν υπερβαίνει τα 750 κιλά, δεν απευθύνεται σε όλους αλλά αυτοί που θα το προτιμήσουν, θα είναι συνειδητοποιημένοι και θα το ευχαριστηθούν.

Στην πιο πρόσφατη, ανανεωμένη εκδοχή του, το Slingshot πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τον απαρχαιωμένο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,4 λίτρων της GM για ένα επίσης τετρακύλινδρο αλλά δίλιτρο σύνολο που εξέλιξε η ίδια. Ο νέος κινητήρας παράγει είτε 180 άλογα με 163 Nm ροπής είτε 205 άλογα με 195 Nm ροπής και στροφάρει μέχρι τις 8.500 σ.α.λ. Συνδυάζεται δε, είτε με ένα 5-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο είτε με ένα νέο, αυτόματο της Magneti-Marelli αλλά η ισχύς σε κάθε περίπτωση περνά στον δρόμο από τον μοναδικό πίσω τροχό που ακόμα και με πλάτος 305 χιλιοστών στην ισχυρότερη έκδοση, δυσκολεύεται να διατηρήσει πρόσφυση με το οδόστρωμα! Φυσικά υπάρχει σύστημα antispin και ελέγχου πρόσφυσης αλλά σε ελεγχόμενο περιβάλλον, η διασκέδαση με το Slingshot έρχεται από το πόσο εύκολα σπάει η πρόσφυση του πίσω τροχού.

Για παιχνίδι όμως, το Polaris Slingshot δεν είναι ακριβώς φθηνό. Η αμερικανική εταιρία ζητά 26.499 δολάρια για την βασική, SL έκδοση και 30.999 δολάρια για την R με το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης, τον ισχυρότερο κινητήρα και τον φαρδύτερο πίσω τροχό. Όπως είπαμε όμως, όποιος σκεφτεί την αγορά ενός Slingshot είναι συνειδητοποιημένος και γνωρίζει τι αγοράζει, πόσο μπορεί να το χρησιμοποιεί και γιατί κοστίζει τόσο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Lotus κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο το ερχόμενο καλοκαίρι.

cars

Η Volvo επιβεβαίωσε το ηλεκτρικό XC40 για τον Οκτώβριο.

cars

Ford Mustang Mach-E. Πηγή έμπνευσης

cars

Ο Όλιβερ Στόουν γύρισε ντοκιμαντέρ για τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα

cars

Η HKS κάνει τα μαγικά της στο νέο Toyota 86.

cars

Σαν σήμερα 25 Μαρτίου: Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός κηρύσσει την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης

cars

Ακόμα περιμένουμε τα νέα Z και GT-R…

cars

Opel Astra. Με νέο κιβώτιο ταχυτήτων

cars

Καταστράφηκε η Pagani Zonda 760 LH σε σοβαρό ατύχημα – Είχε πουληθεί από τον Lewis Hamilton

cars