CARSNEWS
NEW MODELS

Polestar 2. Ηλεκτρικό, ισχυρό, προσιτό και premium.

Τι άλλο μπορεί να επιθυμεί κανείς; Η Polestar αποκάλυψε το δεύτερο κατά σειρά μοντέλο της, έπειτα από το εντυπωσιακό “1” και αυτό παίρνει τη μορφή ενός 5-θυρου fastback που δίνει νέο νόημα στην έννοια crossover. Το Polestar 1 είναι λίγο απ’ όλα: λίγο coupe, λίγο sedan, λίγο υπερυψωμένο αλλά πιο σημαντικά και ουσιαστικά, είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό, premium μοντέλο, με σχετικά προσιτή τιμή, άπλετη ισχύ και επαρκέστατη αυτονομία!

Το Polestar 1 βασίζεται στην Compact Modular Architecture της σουηδικής εταιρίας και κινείται χάρη σε δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα ώστε να είναι και τετρακίνητο. Η μπαταρία των 78 kWh είναι τοποθετημένη στο πάτωμα και σύμφωνα με την εταιρία συντελεί στην αύξηση της ακαμψίας και την μείωση του θορύβου κατά 3.7 dB σε σύγκριση με ένα συμβατικό πλαίσιο. Η ίδια μπαταρία, είναι που χαρίζει στο σουηδικό μοντέλο αυτονομία της τάξης των 500 χιλιομέτρων στον νέο και πιο αυστηρό WLTP κύκλο ενώ οι δύο ηλεκτροκινητήρες, παράγουν συνδυαστικά 408 ίππους και 660 Nm ροπής που είναι κάτι παραπάνω από αρκετά για να εκτοξεύσουν το “2” στα 100 km/h σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.

Σχεδιαστικά, το ολοκαίνουριο μοντέλο της Polestar είναι… σουηδικό αλλά καταφέρνει να αποστασιοποιείται αρκετά ώστε να διατηρεί τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του. Οι επιρροές από άλλα μοντέλα της “αδελφής” Volvo είναι εμφανείς τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το τελευταίο είναι εντελώς vegan. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι βρώσιμο, αλλά τονίζει την σημασία που δίνει η Polestar στην βιώσιμη ανάπτυξη και στον σεβασμό στο περιβάλλον. Ιδιαίτερη έμφαση όμως έχει δοθεί και στην τεχνολογία, με το Polestar 2 να είναι ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα στην αγορά που διαθέτει ένα σύστημα ψυχαγωγίας που βασίζεται στο λειτουργικό Android – με ότι αυτό συνεπάγεται: Google Assistant, Google Maps, Google Play Store κ.ά. Φυσικά, μιας που αναφερθήκαμε στο σύστημα infotainment, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την οθόνη αφής 11 ιντσών που βρίσκεται στο επίκεντρο του ταμπλό και της προσοχής!

Όλα αυτά, προσφέρονται στην… προσιτή τιμή των €39.900 (με βάση την γερμανική αγορά και φορολογία). Η τιμή μπορεί να φτάσει τα €59.900 αν ο υποψήφιος πελάτης αποφασίσει να τσεκάρει όλα τα κουτάκια στον κατάλογο του προαιρετικού εξοπλισμού ενώ ακριβώς τόσο κοστίζει η launch edition που θα είναι διαθέσιμη για τους πρώτους 12 μήνες της παραγωγής. Το μόνο που θα ξεχωρίσουμε από τα extras, είναι το “Performance Pack” που περιλαμβάνει αμορτισέρ της Ohlins, φρένα της Brembo, σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών και χρυσές λεπτομέρειες (το σήμα-κατατεθέν της Polestar) και μεταμορφώνει το Polestar 2 σε ένα πραγματικό “όπλο”. Οι παραγγελίες για το “2” έχουν ήδη ανοίξει και θα γίνονται αποκλειστικά διαδικτυακά.

Related Articles

Αποκλειστικές εικόνες: Το νέο Audi A3 στους δρόμους της Ανδαλουσίας

cars

Δεν θα πιστεύετε πόσα κερδίζει η Ferrari από κάθε αυτοκίνητό της!

cars

Aston Martin DBS Superleggera Volante. Προκλητικά αισθησιακή.

cars

Σε δημοπρασία το Challenger 2 Streamliner του 1968

cars

To Sidequard της Mercedes εντοπίζει και τα ηλεκτρικά πατίνια

cars

Δείτε αυτοκίνητα αξίας 33 εκατομμυρίων σε μία και μόνο φωτογραφία

cars

Δοκιμάζουμε το Mazda 2 1.5 Auto 90 PS

cars

Η BMW Z4 καταργείται μετά την τρέχουσα γενιά;

cars

Ford EcoGuide. Για μικρότερη κατανάλωση

cars