CARSNEWS
AUTONEWS

Polestar 2 – Τώρα με περισσότερη δύναμη και αυτονομία!

Η αρχή έγινε πριν από μερικές ημέρες όταν η Volvo παρουσίασε τα ανανεωμένα XC40 Recharge και C40. Τώρα είναι η σειρά της Polestar να παρουσιάσει το ανανεωμένο “2” με στόχο να γίνει διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά κάποια στιγμή κατά το τρίτο τρίμηνο του 2023. Ένα Polestar 2 που επωφελείται από τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία καθώς εξοπλίζεται πλέον με τη νέα γενιά ηλεκτροκινητήρων και inverters που παρέχουν σημαντική αναβάθμιση τόσο όσον αφορά στην αποδοτικότητα όσο και στην απόδοση.

Οι εκδόσεις με τον έναν ηλεκτροκινητήρα είναι πλέον πισωκίνητες και διαθέτουν έναν ολοκαίνουριο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη σε συνδυασμό με ένα silicon carbide inverter που προσφέρουν έως 220 kW ή 299 ίππους αν προτιμάς, με 490 Nm ροπής από 170 kW ή 231 ίππους με 330 Nm ροπής προηγουμένως. Κατά συνέπεια, το σπριντ στα 100 km/h μειώνεται έως και 1.2 δευτερόλεπτα αφού το Polestar 2 “Long Range” δεν χρειάζεται περισσότερα από 6.2 δευτερόλεπτα ενώ το “βασικό” Polestar 2, καθότι ελαφρώς λιγότερο ισχυρό (272 ίπποι) χρειάζεται κάτι παραπάνω, σταματώντας το χρονόμετρο στα 6.4 δευτερόλεπτα. Ακόμα και οι εκδόσεις με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, έχουν πισωκίνητη κατανομή ισχύος που αυξάνει την οδηγική ευχαρίστηση και βελτιώνει τις επιδόσεις με τον νέο, “πρωτεύοντα” ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα και έναν “δευτερεύοντα” ασύγχρονο κινητήρα στον εμπρός. Η συνολική ιπποδύναμη του συστήματος αγγίζει τα 421 άλογα με 740 Nm ροπής κι έτσι το Polestar 2 Long Range Dual Motor χρειάζεται μόλις 4.5 δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h. Με το προαιρετικό Performance Pack δε, η ιπποδύναμη αυξάνεται στα 476 άλογα και ο χρόνος που απαιτείται για το 0-100 μειώνεται στα 4.2 δευτερόλεπτα!

Όλες οι εκδόσεις εξοπλίζονται με νέες μπαταρίες ιόντων λιθίου με τις “Long Range” να έχουν χωρητικότητα 82 kWh και να προέρχονται από την CATL και τις standard να κατασκευάζονται από την LG Chem και να έχουν χωρητικότητα 69 kWh. Οι αναβαθμισμένες μπαταρίες προσφέρουν και ταχύτερους ρυθμούς φόρτισης: 135 kW για τις μικρές και 205 kW για τις μεγάλες. Σε συνδυασμό λοιπόν με τις βελτιώσεις που έχουν γίνει συνολικά στα κινητήρα σύνολα, το μονοκινητήριο Polestar 2 με την μπαταρία των 69 kWh μπορεί να διανύσει έως 518 χιλιόμετρα ανάμεσα στις φορτίσεις ενώ η ίδια έκδοση με την μεγάλη μπαταρία φτάνει έως και τα 635 χιλιόμετρα! Οι τετρακίνητες εκδόσεις που είναι διαθέσιμες αποκλειστικά με την μπαταρία των 82 kWh, προσφέρουν αυτονομία 592 χιλιομέτρων. Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το ντεμπούτο της “SmartZone” γρίλιας που φιλοξενεί τους περισσότερους αισθητήρες του αυτοκινήτου αλλά και το γεγονός ότι το Polestar 2 έρχεται πλέον με ακόμα περισσότερο εξοπλισμό ασφαλείας καθώς και ένα σύστημα ασύρματης φόρτισης smartphone. Η τιμή του στη Γερμανία ξεκινά από τα €50.190 για την βασική έκδοση και αγγίζει τα €64.690 για την κορυφαία, με το Performance Pack.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η VW προβλέπει αυτόνομα αυτοκίνητα στην αγορά από το 2025-30.

cars

Για νέα επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια κατηγορεί η Μόσχα την Ουκρανία

cars

Πόσο… παππούς επιτρέπεται να είσαι πίσω από το τιμόνι; – Τα θέματα ασφάλειας και το ηλικιακό όριο

cars

Καθυστερεί η Maserati Grecale.

cars

Νέο σπορ πρωτότυπο Honda Neo Classic Racer

cars

Κασσελάκης: Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και τι έχω κάνει στη ζωή μου – Nα φτιάξουμε ένα κόμμα ελκυστικό για κάθε προοδευτικό πολίτη

cars

Τράπεζα της Ελλάδος: Διασφαλισμένη η βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους έως το 2030

Bury

Mercedes-Maybach GLS 600. Η γερμανική εκδοχή της υπερ-πολυτέλειας.

cars

Η Land Rover λανσάρει επιτέλους το Defender V8.

cars