CARSNEWS
AUTONEWS

Polestar Precept Concept. Αν αυτό είναι το μέλλον, ας έρθει!

Η γκάμα της Polestar την δεδομένη στιγμή είναι αρκετά μικρή. Υπάρχει το plug-in υβριδικό “1” και το αμιγώς ηλεκτρικό “2” και αν αυτά τα δύο μοντέλα κάνουν κάτι σαφές, είναι ότι αφενός η Polestar δεν θεωρεί πως τα ονόματα είναι σημαντικά και αφετέρου, ότι η νεοσύστατη εταιρία εστιάζει ιδιαίτερα σε τομείς όπως η τεχνολογία και η ασφάλεια με τον δικό της, μινιμαλιστικό τρόπο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το νέο πρωτότυπο της αλλά παρουσιάζει μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη που μας προϊδεάζει για τα μελλοντικά μοντέλα της Polestar.

Το Precept λοιπόν, παίρνει τη μορφή ενός 4-θυρου fastback και σχεδιαστικά τουλάχιστον, δείχνει μία προσπάθεια αποστασιοποίησης από την μητρική Volvo. Το concept που θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην έκθεση της Γενεύης έχει φουτουριστικό σχεδιασμό αλλά όχι στον βαθμό που να μην σε αφήνει να φανταστείς ότι μπορεί να περάσει στην παραγωγή με ελάχιστες αλλαγές. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα αποτελούν ξεκάθαρα την εκδοχή της Polestar στο στιλ “Thor’s Hammer” της Volvo ενώ πίσω, μία λεπτή λωρίδα διατρέχει ολόκληρο το πλάτος του αμαξώματος στο κλασικό μινιμαλιστικό θέμα της σουηδικής φίρμας.

Είναι εμφανές επίσης ότι σημαντική επιρροή στο design είχε και η αεροδυναμική, τόσο με το χαμηλό splitter εμπρός και τον μεγάλο αεραγωγό στο καπό, όσο και με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί ολόκληρο το κάτω μέρος του αμαξώματος. Και πάλι όμως, το τελικό αποτέλεσμα είναι χαρακτηριστικά… σουηδικό!

Παρότι το Precept είναι ένα πρωτότυπο, οι μηχανικοί έδωσαν προσοχή και στην καμπίνα. Δεν εννοούμε αποκλειστικά το νέο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που χρησιμοποιεί μία κάθετα τοποθετημένη οθόνη 15 ιντσών και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,5 ιντσών. Ούτε μόνο τα συνθετικά υλικά που μειώνουν το βάρος κατά 50% σε σύγκριση με αυτά που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά.

Αλλά το γεγονός ότι το μεταξόνιο αγγίζει τα 3,1 μέτρα και αυτό συνεπάγεται άπλετους χώρους για τους επιβάτες, τους πίσω ιδιαίτερα. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει και η τεχνολογία με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να παρουσιάζει η λεγόμενη “Smartzone” που αντικαθιστά την παραδοσιακή γρίλια και φιλοξενεί όλους τους αισθητήρες που είναι απαραίτητοι για την λειτουργία των συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης. Στην οροφή δε, είναι τοποθετημένο το LiDAR ενώ οι κλασικοί καθρέφτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες. Αν αυτό είναι το μέλλον της Polesar λοιπόν, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ας έρθει και ας έρθει και νωρίτερα!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Σε αποκριάτικους ρυθμούς ο Πειραιάς – Εντυπωσιακό πάρτι καρναβαλιστών στην πλατεία Κοραή

cars

Η BMW αποκάλυψε τα αυτοκίνητα ασφαλείας για το MotoGP.

cars

Ford Ranger Raptor Black Force by Βροχίδης-Χατζής. Ακόμη πιο βελτιωμένο

cars

Nissan Leaf.  Mε πρωτοποριακή τεχνολογία V2G

cars

“Heritage Parts” από την Mopar με αρχή την Lancia Delta HF Integrale!

cars

Η Mercedes-AMG One ένα βήμα πιο κοντά στην παραγωγή!

cars

Αυτή είναι η 3-μελής οικογένεια του Ford Bronco!

cars

Το Hyundai Kona N έρχεται και φέρνει δώρα!

cars

Subaru Levorg Prototype με νέο turbo 1800άρη κινητήρα!

cars