CARSNEWS
AUTONEWS

Porsche: Ανοιχτό το ενδεχόμενο της αναβίωσης της 914.

Η Porsche 914 είναι προϊόν μίας διαφορετικής εποχής, αλλά η Porsche μιλά για πρώτη φορά ανοιχτά για το ενδεχόμενο της αναβίωσης της. Αυτό που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην είδηση αυτή, είναι ότι βγαίνει από μία επίσημη συνέντευξη που ανέβηκε στο site της Porsche και δεν προέρχεται από κάποια… κατευθυνόμενη ερώτηση δημοσιογράφου. Επίσης, βγαίνει από τον επικεφαλής σχεδιασμού της γερμανικής φίρμας, Michael Mauer, ο οποίος αναγνώρισε την 914 που λανσαρίστηκε στην αγορά το 1969 ως τον διάδοχο της εμβληματικής 550 Spyder. Και πρόσθεσε:

Αυτή την συζήτηση την έχουμε διαρκώς… Μία μοντέρνα 550 με την ευρεία έννοια – ένα απλό και ανεπιτήδευτο αυτοκίνητο.

Ο Mauer συνέχισε αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Porsche είναι διχασμένη ανάμεσα σε δύο διαφορετικές προσεγγίσεις για μία πιθανή αναβίωση της 914. Η πρώτη αφορά “ένα αυτοκίνητο χωρίς σχεδόν καθόλου ηλεκτρικά, όλα μηχανικά και απλά” που θα είχε τρομερό ενδιαφέρον σε μία εποχή όπου η τεχνολογία είναι… βασιλιάς και η δεύτερη “ένα αυτοκίνητο για το target group των ανθρώπων που οδηγούν Audi TT RS και VW Golf R”. Η τελική απόφαση δεν είναι όμως μόνο του Mauer. Όλα τα τμήματα θα γνωμοδοτήσουν όταν έρθει η ώρα και παρουσιαστούν οι προτάσεις σε κάποιο συμβούλιο – αυτό που προτιμά το σχεδιαστικό τμήμα μπορεί να μην αρέσει στο engineering και αυτό που επιλέγουν οι άνθρωποι των powertrains μπορεί να μην ταιριάζει στο τμήμα marketing και πωλήσεων. Πάντως ο Mauer υπαινίσσεται ότι η αναβίωση της 914 βρίσκεται σε πιο προχωρημένο επίπεδο από αυτό της… απλής συζήτησης.

Μοντέρνο, μινιμαλιστικό στιλ – όσο περισσότερο δουλεύω πάνω στην 914 τόσο περισσότερο μάχομαι γι’ αυτό. Για την αφαιρετική, αγνή προσέγγιση. Ούτε μία περιττή γραμμή.

Το θέμα είναι πόσο πιστή μπορεί να γίνει μία σύγχρονη 914 στο αυθεντικό μοντέλο της δεκαετίας του ’70 και πόσο “entry-level” μπορεί και θέλει να γίνει η Porsche. Θα περιμένουμε να μάθουμε αν τελικά πάρει το πράσινο φως το συγκεκριμένο project ώστε να δούμε τι ακριβώς έχει στο μυαλό της η γερμανική εταιρία.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Οδηγούμε το Mercedes GLE 300d 4MATIC Coupe

cars

Kawasaki Ninja 1000SX. Διαθέσιμο

cars

Νέα Skoda Fabia. Εντελώς καινούρια  

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 14/3/2024

cars

Το air-condition της Bugatti αρκεί για ένα μεσαίο διαμέρισμα!

cars

Τον Ιούνιο ο Βενιαμίν της Volvo

cars

Σάλος στην Αυστρία: Σεφ μαγείρεψε μπροστά στις κάμερες προστατευόμενο είδος ψαριού – Συγγνώμη ζήτησε η δημόσια τηλεόραση

cars

Η Audi μειώνει κατά 9.500 το ανθρώπινο δυναμικό της.

cars

Mercedes-Benz GLE Coupe & Mercedes-AMG 53 Coupe. Και πολυτελής και coupe!

cars