CARSNEWS
AUTONEWS

Porsche Panamera facelift. Ανανεωμένη και με Turbo S έκδοση 630 ίππων!

Ήταν σαφές από τον τρόπο που διαχειρίστηκε η Porsche τον δρόμο που μας οδήγησε στην επίσημη παρουσίαση της ανανεωμένης Panamera ότι εστιάζει στον σπορ χαρακτήρα του “executive sedan” της. Οι εταιρίες που λανσάρουν μοντέλα στην συγκεκριμένη κατηγορία δεν ανακοινώνουν συχνά ρεκόρ γύρου στο Nurburgring αλλά η Porsche ήθελε να τονίσει ότι η νέα Panamera όχι μόνο διαθέτει τα σπορ γονίδια της εταιρίας, αλλά τα εκθέτει στο προσκήνιο για να τα δούνε (και αν είναι τυχεροί να τα νιώσουν) όλοι.

Με αυτό δεδομένο, δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός ότι η Panamera facelift φέρνει και μία νέα, κορυφαία έκδοση. Η Panamera Turbo S έρχεται για να στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή της γκάμας και εξοπλίζεται με έναν twin-turbo V8 βενζινοκινητήρα με χωρητικότητα 4,0 λίτρων ο οποίος παράγει 630 άλογα και 820 Nm ροπής! Για όποιον κρατάει σκορ, αυτό σημαίνει ότι η Turbo S είναι κατά 80 άλογα ισχυρότερη από την προ-facelift Panamera Turbo και ταυτόχρονα, προσφέρει 50 Nm ροπής επιπλέον. Έτσι, η Panamera Turbo S είναι σε θέση να επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε μόλις 3,1 δευτερόλεπτα (έναντι 3,6 της απελθούσας Turbo) και να συνεχίσει να επιταχύνει μέχρι την τελική ταχύτητα των 315 km/h.

Αναβαθμισμένη είναι και η Panamera GTS ώστε να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στην ίδια και την κορυφαία, Turbo S. Ο 4-λιτρος biturbo V8 παράγει 480 ίππους και 620 Nm ροπής με γραμμικό τρόπο που θυμίζει έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα ενώ τα ακουστικά χαρακτηριστικά του είναι ακόμα πιο έντονα χάρη στην standard σπορ εξάτμιση. Στην βάση της γκάμας δε, βρίσκονται οι “απλές” Panamera και Panamera 4 που διαθέτουν τον γνώριμο biturbo V6 βενζινοκινητήρα 2,9 λίτρων, με τα 330 άλογα και 450 Nm ροπής που προσέφερε και πριν το facelift.

Η νέα προσθήκη στην υποκατηγορία των εξηλεκτρισμένων Panamera ονομάζεται “4S E-Hybrid” και έρχεται για να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην βασική “4 E-Hybrid” και την θηριώδη “Turbo S E-Hybrid” και να εκμεταλλευτεί την τάση που δείχνει ότι το 60% των αγοραστών της Panamera πανευρωπαϊκά, προτιμά κάποια υβριδική έκδοση! Στην Panamera 4S E-Hybrid λοιπόν, ο twin-turbo V6 παράγει 440 ίππους και συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων με αποτέλεσμα το σύστημα να αποδίδει αθροιστικά 560 άλογα και 750 Nm ροπής. Χάρη στις βελτιστοποιημένες κυψέλες δε, η μπαταρία της 4S E-Hybrid έχει χωρητικότητα 17,9 kWh έναντι 14,1 προ-facelift, οπότε η νέα υβριδική έκδοση προσφέρει εκτός από συγκλονιστικές επιδόσεις (0-100 km/h σε 3,7 δευτερόλεπτα και 298 Km/h τελική ταχύτητα) και 54 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας.

Όσον αφορά στις αλλαγές στην εμφάνιση του μεγάλου sedan, υπάρχουν αλλά είναι διακριτικές. Το προαιρετικό μέχρι πρότινος Sport Design εμπρός μέρος ανήκει πλέον στον standard εξοπλισμό ενώ ανασχεδιασμένα είναι και τα φωτιστικά σώματα. Στο πίσω μέρος δε, η λεπτή μπάρα που διατρέχει ολόκληρο το πλάτος του μοντέλου έχει αλλάξει ελαφρώς ώστε να περνά με πιο καλαίσθητο τρόπο από το πορτ-μπαγκάζ ενώ δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και την προσθήκη των νέων σχεδίων για τις ζάντες ελαφρού κράματος που αυξάνουν τις επιλογές στις 10. Στο εσωτερικό από την άλλη, η Panamera συνεχίζει χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή αν εξαιρέσει κανείς το γεγονός ότι κάποια από τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης ανήκουν πλέον στον standard εξοπλισμό.

The post Porsche Panamera facelift. Ανανεωμένη και με Turbo S έκδοση 630 ίππων! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέα Subaru Forester και XV 2.0i e-Boxer. Εκσυγχρονισμός ναι, αλλοτρίωση όχι

cars

Η Skoda επιβεβαιώνει το Fabia Combi και για τη νέα γενιά.

cars

Mercedes-Benz: Οι πωλήσεις των diesel αυξάνονται ξανά.

cars

Ford Mustang Mach 1. Με το μαγικό άγγιγμα της Shelby…

cars

Η Divo “Lady Bug” έφτασε την Bugatti στα όρια της!

cars

Ford Galaxy Vignale & S-MAX. Αναβάθμιση παντού

cars

Το ηλεκτρικό μέλλον της Kia στην Ευρώπη

cars

Interamerican. Ασφαλίζει ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια

cars

Η Κίνα αποκάλυψε το ηλεκτρικό Volkswagen ID.4!

cars