CARSNEWS
F1 & RACES

Project Pitlane: Οι ομάδες της F1 στον αγώνα ενάντια στον Covid-19

Η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού Covid-19 έχει βάλει στα… pits τις ομάδες της Formula 1. Όμως αυτές δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια.

Επτά ομάδες με βάση στη Μεγάλη Βρετανία, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κυβέρνησης της χώρας για βοήθεια στην κατασκευή ιατρικού εξοπλισμού που θα βοηθήσει τους ασθενείς του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, οι Aston Martin Red Bull Racing, BWT Racing Point F1 Team, Haas F1 Team, McLaren F1 Team, Mercedes-AMG Petronas F1 Team, Renault DP World F1 Team και ROKiT Williams Racing, καθώς και όλα τα παρακλάδια τους που αφορούν εταιρείες τεχνολογίες, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία προσπάθεια που βαφτίστηκε «Project Pitlane».

Κύριο αντικείμενο της προσπάθειας είναι η δημιουργία αναπνευστήρων, οι οποίοι αποτελούν «αγαθό» που χρειάζεται σε τεράστιες ποσότητες στις χώρες που έχουν πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.

To Project Pitlane επικεντρώνεται σε τρεις τομείς εργασίας. Τη μεταβολή υφιστάμενων ιατρικών συσκευών, στην υποστήριξη της αύξησης παραγωγής υφιστάμενων σχεδίων αναπνευστήρων αλλά και τον γρήγορο σχεδιασμό πρωτότυπων εξαρτημάτων, για πιστοποίηση και μετέπειτα παραγωγή.

Οι ομάδες θα ενώσουν πόρους και δυνατότητες των μελών τους, στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, εκμεταλλευόμενες τις βασικές δεξιότητες της βιομηχανίας της Formula 1 που είναι η ταχεία σχεδίαση, η κατασκευή πρωτοτύπων, η δοκιμή αυτών και η εξειδικευμένη συναρμολόγηση.

Η μοναδική ικανότητα του σπορ να ανταποκρίνεται γρήγορο στις τεχνολογικές και μηχανολογικές προκλήσεις, θα βοηθήσει τη γενικότερη ανταπόκριση της βρετανικής βιομηχανίας στις κρατικές εκκλήσεις.

Οι επτά ομάδες που συμμετέχουν στο Project Pitlane δηλώνουν έτοιμες να υποστηρίξουν και άλλους τομείς όπου απαιτούνται ταχείες τεχνολογικές απαντήσεις, στις μοναδικές προκλήσεις που δημιουργία η πανδημία του Covid-19.

Διαβάστε ακόμα:

Πόσο κοστίζουν τα χαμένα Grand Prix;

Οι ομάδες δεν θα έχουν λόγο στο νέο καλεντάρι της F1

Έντονη φημολογία για Wolff και Aston Martin

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Formula 1: Η νέα Aston Martin Vantage σε ρόλο safety car

cars

Ferrari: Η Red Bull είναι σαν τον Μοχάμεντ Αλί

cars

F1 GP Βελγίου: Παρθενική νίκη για Leclerc!

cars

Formula 1: Στην Ιαπωνία πουλάνε ειδικά εισιτήρια για ερασιτέχνες φωτογράφους!

cars

Νέα σεζόν, ίδιος Μαξ

cars

Επίσημη ματαίωση και για τα GP Αζερμπαϊτζάν και Ιαπωνίας

cars

Έχασε το ρόλο Νο1 οδηγού ο Vettel

cars

Νέο Lexus LBX: Προσφέρει τα πάντα σε compact συσκευασία

cars

Αποσύρθηκε από το GP Αυστραλίας η McLaren, πιθανή η αναβολή!

cars