CARSNEWS
NEW MODELS

«Project Pitlane» της Formula 1 εναντίον του COVIV-19

Του ΓΙΑΝΝΗ-ΜΑΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Σε αυτό το πλαίσιο οι επτά από τις δέκα ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, οι οποίες εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, δημιούργησαν το «Project Pitlane». Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Mercedes, η McLaren, η Red Bull, η Williams, η Renault, η Racing Point και η Haas δημιούργησαν μια κοινή «ομάδα», η οποία ως στόχο έχει τη συνεργασία ώστε η Formula 1 να συμβάλλει με τον δικό της τρόπο στο «Ventilation Challenge UK», δηλαδή στην προσπάθεια της Μεγάλης Βρετανίας να βρει τρόπο ώστε να κατασκευάσει το ταχύτερο δυνατό όσους περισσότερους ιατρικούς αναπνευστήρες είναι εφικτό.

Μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν αυτή την εβδομάδα από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, το Project Pitlane επικεντρώνεται σε τρεις τομείς, οι οποίοι ποικίλλουν ως προς το πεδίο εφαρμογής από τις υπάρχουσες ιατρικές συσκευές αντίστροφης μηχανικής έως τη στήριξη στην κλιμάκωση της παραγωγής υφιστάμενων σχεδίων αναπνευστήρων.

Άλλωστε ένα από τα χαρακτηριστικά της Formula 1 είναι ότι έχει τη δυνατότητα να εξελίσσει νέες τεχνολογίες μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ανταποκρινόμενη σε όλες τις μεγάλες προκλήσεις που δημιουργούνται.

Σε κάθε περίπτωση, το «Project Pitlane» θα συγκεντρώσει τους πόρους και τις δυνατότητες των ομάδων-μελών του στο μέγιστο με έμφαση στις βασικές δεξιότητες της βιομηχανίας F1: ταχεία σχεδίαση, κατασκευή πρωτοτύπων, δοκιμή και εξειδίκευση στη συναρμολόγηση.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δεν φαντάζεστε τι κρύβεται κάτω από αυτή την πανέμορφη Jaguar E-Type

cars

Προ των πυλών της (προσωρινής) αποχώρησης ο Vettel

cars

Κορωνοϊός: Αναβάλλεται και το Pikes Peak (Video)

cars

Αποκάλυψη για το νέο Nissan X-Trail

cars

Η Ford ετοιμάζει και ένα μικρότερο Mach-E

cars

Έλεγχος στη Mitsubishi για χρήση παράνομης συσκευής στα diesel

cars

H Tesla θα έχει και κινητά σημεία φόρτισης

cars

Διάκριση για τον προπομπό του νέου Fiat Panda

cars

Αποκλειστικό: Η τιμή της νέας Skoda Octavia στην ιταλική αγορά

cars