CARSNEWS
MOTONEWS

QJ Motor SRT 550 – Τα κάνει «όλα» και συμφέρει

Η κατηγορία των street adventure μοτοσυκλετών στο φάσμα των 500 κυβικών έχει πάρει «φωτιά», με το νέο SRT 550 να αποτελεί μια από τις πιο πλήρεις και συμφέρουσες προτάσεις.

Αποτελεί τέκνο της QJ Motor, της εταιρείας που ήρθε πρόσφατα στη χώρα μας και από ό,τι φαίνεται θα μείνει για τα καλά. Αποτελεί μητρική εταιρεία μεταξύ άλλων και της Benelli, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το know how της μοτοσυκλέτας που έχει υπάρξει πρώτη σε πωλήσεις στην Ιταλία – του TRK 502.

srt5504.jpg

Ο τετράχρονος, υγρόψυκτος κινητήρας των δυο εν σειρά κυλίνδρων και των 554 κ.εκ. αποδίδει 47,6 ίππους στις 7.500 στροφές και 51Nm ροπής στις 5.500 στροφές. Η δε κατανάλωση του –σύμφωνα με την QJ Motor- είναι στα 4,3 λίτρα/100 χλμ., ένα νούμερο απόλυτα ρεαλιστικό για τον όγκο και την τεχνολογία του κινητήρα. Σημειωτέο δε –ως προς την ισχύ- πως είναι κατάλληλο και για τους κατόχους των διπλωμάτων Α2.

srt5503.jpg

Ο εξοπλισμός έρχεται να προσφέρει τα δέοντα σε άνεση και ασφάλεια, αφενός με τις εμπρός ανεστραμμένες αναρτήσεις των 43 χιλιοστών με τα 140 χλστ. διαδρομής, αφετέρου δε με τις δυο τετραπίστονες δαγκάνες στους δυο δίσκους των 320 χιλιοστών. Πίσω, έχουμε μια monoshock ανάρτηση ρυθμιζόμενη ως προς την προφόρτιση και μια μονοπίστονη δαγκάνα για το δίσκο των 265 χιλιοστών. Κάπου εδώ αξίζει να αναφερθεί και το δικάναλο ABS της Bosch. Ακόμα, το γεγονός ό,τι διατίθεται από το εργοστάσιο με standard τις χούφτες, τα προστατευτικά κάγκελα κινητήρα, την πίσω σχάρα αλλά και τις βάσεις για πλαϊνές βαλίτσες, έρχεται να δώσει και πιο εκδρομικούς τόνους σε μια μοτοσυκλέτα κατάλληλη για την «κάθε μέρα».

srt5502.jpg

Στα της εικόνας έχουμε δυναμικούς, «ρευστούς» όγκους που καταλήγουν σε επιθετικές γωνίες. Δεσπόζουσα θέση στο μάτι έχει το μεγάλο ρεζερβουάρ των 19,5 λίτρων, ενώ όπως και στην περίπτωση του TRK 502, η όψη παραπέμπει σε μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα. Η πληροφορία φτάνει στον αναβάτη μέσα από μια «ασπρόμαυρη» οθόνη 5’’ δίπλα στην οποία υπάρχει και θύρα USB. Άπαντες οι φωτισμοί είναι LED, με το εμπρός ειδικά φωτιστικό σώμα να σε κοιτά «αγριεμένο» πάνω από το ευμέγεθες ρύγχος το οποίο με τη σειρά του δίνει την adventure χροιά στο SRT 550. Τέλος, αν κάτι δίνει τον ασφάλτινο χαρακτήρα στο SRT 550 –πέρα από τους χυτούς τροχούς- αυτό είναι η εξάτμιση, η οποία τοποθετείται κάτω και πίσω από τον κινητήρα.

srt5501.jpg

Όπως είδαμε ήδη και στη σχετική «αυτοψία», το SRT 550 είναι ήδη στη χώρα μας, όντας διαθέσιμο σε δύο χρώματα, μαύρο και μαύρο/μπλε. Με δυνατότητα επέκτασης της εγγύησης στα 4 χρόνια και τιμή στις 5.995 ευρώ, το SRT 550 είναι πολύ πιθανό να «φορεθεί» πολύ και όχι άδικα.

Related Articles

Peugeot XP400 2023 – Αναλυτική παρουσίαση και τιμή για την Ελλάδα

cars

Ξάνθη: Ημεδαπός οδηγούσε μοτοσυκλέτα χωρίς πινακίδες, πιωμένος και έκρυβε πιστόλι κρότου

cars

SYM HD300 – 27.5 HP – Νέα Τιμή

cars

kozan.gr: Τροχαίο δυστύχημα στο ύψος της στροφής των διοδίων της Καλαμιάς Κοζάνης για την είσοδο στην Εγνατία Οδό – Μοτοσυκλέτα συγκρούστηκε με λεωφορείοτων ΚΤΕΛ Ιωαννίνων

cars

Έτοιμη να κάψει καρδιές η Voge DS525X στην έκδοση Black Knight που έρχεται σε τιμή- έκπληξη

cars

Αφιέρωμα – BMW 2024

cars

Ρέθυμνo: Τραυματίστηκε σοβαρά αστυνομικός σε τροχαίο -Έχασε το πόδι του

cars

QJ Motor SRK 400 – Απολαυστική

cars

Piaggio Group – Άλλος ένας όμιλος με κέρδη ρεκόρ για το 2022

cars