CARSNEWS
MOTONEWS

QJMOTOR SRT 800X – Η νέα μεσαία adventure σε τιμή πρόκληση

Η SRT 800X είναι η κορυφαία πρόταση στη γκάμα της QJMOTOR στην Ελλάδα και προκαλεί το κοινό των δύο τροχών με τις προδιαγραφές αλλά και την τιμή της.

Οι μεσαίου κυβισμού adventure ήταν ανέκαθεν δημοφιλείς στο ελληνικό κοινό συγκεντρώνοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτεί ένας αναβάτης από μοτοσικλέτα της εν λόγω κατηγορίας.

Η δυνατότητα κίνησης τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου, η προστασία από τα στοιχεία της φύσης στο ταξίδι, η ευρυχωρία για δύο άτομα και τις αποσκευές τους, αλλά και η φιλικότητα στην καθημερινή χρήση, είναι τα στοιχεία που βρίσκουν οι αναβάτες στις μεσαίου κυβισμού adventure μοτοσικλέτες, σε συνδυασμό με την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και την αντοχή τους στον χρόνο.

-

Η QJMOTOR, τα μοντέλα της οποίας διατίθενται αποκλειστικά στην Ελλάδα από την ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε., θέλει να ταράξει τα νερά σε μια από τις πιο hot κατηγορίες μοτοσικλετών: διαθέτει στην αγορά την κορυφαία της γκάμας της SRT 800X και προσθέτει στα παραπάνω μια ιδιαίτερα προσιτή τιμή που βάζει δύσκολα στον ανταγωνισμό από όπου και αν προέρχεται αυτός, με την μεσαίου κυβισμού adventure να έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τα υψηλά στάνταρ της κατηγορίας.

SRT 800X: Έτοιμη για καθημερινές περιπέτειες

Ως adventure, η SRT 800X φέρει όλα εκείνα τα σχεδιαστικά στοιχεία των μοτοσικλετών της κατηγορίας, τα οποία υποδεικνύουν παράλληλα και τις δυνατότητες της. Η επιβλητική περιπετειώδης σχεδίαση οφείλεται και στην προσοχή που έχουν δώσει οι άνθρωποι της QJMOTOR στις ανάγκες του αναβάτη αναφορικά με την προστασία από τα στοιχεία της φύσης.

-

Οι καθαρές, μοντέρνες γραμμές της SRT 800X αναδεικνύουν και την προσοχή στη λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει την μοτοσικλέτα της QJMOTOR με τις μεταλλικές και πλαστικές επιφάνειες να καλύπτονται από ποιοτική βαφή και την συναρμολόγηση να μην αφήνει περιθώρια για ενστάσεις. Η εργονομική θέση οδήγησης φροντίζει για την άνεση αλλά και την σωστή θέση του σώματος του αναβάτη σε όλες τις συνθήκες οδήγησης (καθιστός αλλά και όρθιος) με την καλοσχεδιασμένη και αναπαυτική σέλα να απέχει από το έδαφος 855 χλστ. και το μεταβλητής διατομής τιμόνι να προσαρμόζει τη θέση του σύμφωνα με τις εκάστοτε απαιτήσεις.

Πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός και περιφερειακά υψηλών προδιαγραφών

Ο ολοκληρωμένος χαρακτήρας και η φιλική συμπεριφορά της SRT 800X οφείλεται στο σωστά σχεδιασμένο και στιβαρό πλαίσιό της που κρατά χαμηλά το κέντρο βάρους και δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να παραμένει άνετος και συγκεντρωμένος, είτε ελίσσεται με χαμηλές ταχύτητες στο αστικό περιβάλλον είτε εξερευνά τα υψηλά όρια πρόσφυσης της μοτοσικλέτας της QJMOTOR.

-

Στη στάνταρ μορφή της η SRT 800X χαρακτηρίζεται ήδη από υψηλά επίπεδα εξοπλισμού που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητά και όχι μόνο. Οι μικροί σε μέγεθος και ισχυροί προβολείς είναι full LED και αυτό ισχύει και για τα φλας, ενώ οι μεγάλες και ανθεκτικές χούφτες προστατεύουν τα χέρια τόσο από τον αέρα όσο και στην εκτός δρόμου οδήγηση. Η αλουμινένια ενίσχυση που φέρουν οι χούφτες είναι κάτι που συνήθως απαντάται στις μεγαλύτερου κυβισμού και σημαντικά ακριβότερες adventure μοτοσικλέτες και αποτελεί απτή απόδειξη για την προσοχή που έχει δώσει η QJMOTOR στη ναυαρχίδα της.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται επίσης και μεταλλική σχάρα που μπορεί να δεχτεί την εργοστασιακή βαλίτσα ή να διευκολύνει αφάνταστα στην ασφαλή τοποθέτηση ενός ταξιδιωτικού σάκου. Παράλληλα ο αναβάτης ενημερώνεται από μία μεγάλων διαστάσεων και έγχρωμη TFT οθόνη με διαγώνιο στις επτά ίντσες. Ο εν λόγω υψηλής ευκρίνειας πίνακας πληροφοριών εκτός από όλες τις απαραίτητες ενδείξεις, ρυθμίζει αυτόματα την φωτεινότητά του και δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να συνδέσει το smartphone του μέσω bluetooth. Έτσι μπορεί να ελέγχει τις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχεται μέσω των ποιοτικών χειριστηρίων της μοτοσυκλέτας που φέρουν και οπίσθιο φωτισμό. Στο τιμόνι υπάρχει επίσης και θύρα USB για να φορτίζετε με άνεση τις ηλεκτρονικές συσκευές σας.

-

Φρένα Brembo και αναρτήσεις από την KYB

Η εικόνα του εξοπλισμού της εν σειρά δικύλινδρης μοτοσικλέτας των 754 κ.εκ. αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον ρίχνοντας μια ματιά στα υψηλών προδιαγραφών περιφερειακά. Στον εμπρός ακτινωτό τροχό των 19 ιντσών της SRT 800X -για tubeless ελαστικά- θα αντικρίσει κανείς ξανά μια εικόνα που παραπέμπει σε μοντέλο της μεγάλης κατηγορίας χάρη στις ακτινικά τοποθετημένες τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo, οι οποίες συνεργάζονται με δίσκους διαμέτρου 320 χλστ. με το προηγμένο ABS 9.1 της Bosch να εξασφαλίζει ηρεμία μυαλού σε ενδεχόμενο μπλοκάρισμα του τροχού.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι ποιοτικές αναρτήσεις της SRT 800X, οι οποίες προέρχονται από την KYB και για τα δύο άκρα και έχουν ρυθμιστεί για να ανταποκρίνονται με επιτυχία σε ένα μεγάλο εύρος χρήσης. Οι διαδρομές των 160 χλστ. αντιμετωπίζουν με επιτυχία τις ανωμαλίες των ελληνικών δρόμων και δίνουν τη δυνατότητα για ασφαλή διάσχιση χωμάτινου τερέν, ενώ σε αυτό συμβάλλει και η απόσταση από το έδαφος που φτάνει στα 220 χλστ.

-

Ισχυρός κινητήρας με έμφαση στην οικονομία

Η QJMOTOR εξελίσσει και κατασκευάζει τους δικούς της κινητήρες -έως και τα 1.200 κ.εκ.- με αυτόν που φέρει η SRT 800X να ενσωματώνει όλη την τεχνογνωσία της εταιρείας. Ο εν σειρά δικύλινδρος των 754 κ.εκ. είναι υγρόψυκτος, φέρει δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής και τέσσερεις βαλβίδες για κάθε κύλινδρο και η απόδοσή του φτάνει στους 75,6 ίππους και τα 67 Nm ροπής στις 8.500 και 6.500 σ.α.λ. αντίστοιχα.

Οι μηχανικοί του κέντρου Έρευνας και Εξέλιξης της εταιρείας έχουν καταφέρει να συνδυάσουν τις επιδόσεις με την οικονομία βάζοντας στην εξίσωση και τον παράγοντα αξιοπιστία. Σύμφωνα και με τις μετρήσεις κατά το πρότυπο WMTC3, η μέση κατανάλωση βρίσκεται στα μόλις 4,6 λτ./100 χλμ. προσφέροντας οικονομία καυσίμου και στις καθημερινές μετακινήσεις. Σε αυτές τις συνθήκες προσφέρει τις υπηρεσίες του και ο μονόδρομος συμπλέκτης της SRT 800X, ο οποίος φέρει και υποβοήθηση στη μανέτα και ξεκουράζει σημαντικά το αριστερό χέρι ειδικά στη συνεχή χρήση.

-

Η ποιοτική λειτουργία του κινητήρα εξασφαλίζεται από τον αντικραδασμικό άξονα που φέρει αλλά και από το γεγονός ότι το μοτέρ στηρίζεται στο πλαίσιο με ελαστικές βάσεις που μειώνουν ακόμη περισσότερο τους κραδασμούς που μπορεί να έφταναν στα χέρια και τα πόδια του αναβάτη ή του συνεπιβάτη.

Σε τιμή που δεν μπορείς να αγνοήσεις, από την Γκοργκόλης Α.Ε.

Μια μεσαίου κυβισμού adventure μοτοσικλέτα με τα παραπάνω ποιοτικά χαρακτηριστικά συνήθως κοστίζει ένα σημαντικό ποσό. Όχι όμως και η SRT 800X, η οποία, στα 8.295 ευρώ φέρει τιμή που αντιστοιχεί σε adventure μοτοσυκλέτες 500 κ.εκ. χωρίς μάλιστα αυτές να έχουν αντίστοιχο επίπεδο εξοπλισμού και περιφερειακών.

Η μοτοσυκλέτα της QJMOTOR συνοδεύεται από εγγύηση δύο ετών, η οποία μπορεί να επεκταθεί στα τέσσερα χρόνια, ενώ το όνομα της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε., που έχει κερδίσει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του ελληνικού κοινού τις τελευταίες δύο 10ετίες, αποτελεί από μόνο του εχέγγυο για την ποιότητα και τις δυνατότητες της SRT 800X.

-

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες για το μοντέλο εδώ

Related Articles

Μοτοσικλέτα και… ψησταριά 2 σε 1

cars

Piaggio Group – Άλλος ένας όμιλος με κέρδη ρεκόρ για το 2022

cars

Ηλεκτρικό Motοcross Honda θα αγωνιστεί στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα

cars

Ηνωμένω Βασίλειο: Βρήκε μια μοτοσυκλέτα σε αγγελία και κατέληξε να την πουλήσει 280.000 λίρες!

cars

Τροχαία σε Ασπρόπυργο και Μαρούσι με μία νεκρή και έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του

cars

SYM SIBERIA – Η διάσχιση της Σιβηρίας με SYM ΝΗ-Τ 300 – 6η Ανταπόκριση

cars

Ducati «Black Rideday» με όφελος έως 5.000 ευρώ

cars

Τι ακριβώς είναι η τεχνολογία ConVeX που παρουσίασε η Ducati στο CES 2019

cars

Σοκ στον Έβρο: Μαχαιρωμένη σε γκρεμό βρέθηκε 28χρονη

cars