CARSNEWS
AUTONEWS

Range Rover Fifty. 50 χρόνια ιστορίας…

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, έχουν περάσει 50 ολόκληρα χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου Range Rover – του οχήματος που σύμφωνα με την αγγλική φίρμα ίδρυσε την κατηγορία των “4×4 πολυτελείας”.  50 χρόνια, τα οποία γιορτάζονται με μία ειδική έκδοση που βασίζεται στο Range Rover Autobiography αλλά διαφοροποιείται επαρκώς ώστε να δικαιολογεί την αυξημένη τιμή και την περιορισμένη παραγωγή.

Καταρχάς, το Range Rover Fifty, όπως ονομάζεται επίσημα η ειδική έκδοση, θα είναι διαθέσιμο σε 4 διαφορετικά χρώματα (Carpathian Grey, Rosello Red, Aruba και Santorini Black) ενώ η Special Vehicle Operations θα προσφέρει 3 επιπλέον χρώματα αλλά σε “εξαιρετικά περιορισμένους αριθμούς” – Tuscan Blue, Bahama Gold και Davos White. Κατά τα άλλα, το Fifty διακοσμείται με Auric Atlas λεπτομέρειες ενώ στο εσωτερικό, αριθμημένες πλακέτες και μερικές ακόμα λεπτομέρειες δείχνουν ότι αυτό δεν είναι ένα απλό Range Rover.

Οι 1970 πελάτες που θα μπορέσουν να κάνουν δικό τους ένα “Fifty”, θα έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στην έκδοση με το standard μεταξόνιο και σε αυτήν με το επιμηκυμένο ενώ αναφορικά με τους κινητήρες, θα είναι διαθέσιμη σχεδόν ολόκληρη η γκάμα βενζίνης και πετρελαίου όπως και η P400e, plug-in υβριδική έκδοση με τον δίλιτρο Ingenium βενζινοκινητήρα που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα για συνδυαστική απόδοση της τάξης των 400 ίππων και 640 Nm ροπής. Η Land Rover πάντως δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την τιμή του Range Rover Fifty, ούτε πότε θα ξεκινήσουν οι πρώτες παραδόσεις.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

BMW X3 και X4 facelift. Ώρα για ανανέωση.

cars

Lotus: Οι Elise, Exige και Evora αποχωρούν, η “Type 131” έρχεται!

cars

Με υβριδικό V8 και 750+ άλογα η κορυφαία BMW X8 M.

cars

Νέο Seat Leon e-Hybrid. Το πρώτο plug-in υβριδικό της μάρκας με 204 ίππους

cars

Nissan Qashqai με τιμή έκπληξη

cars

SYM VF125. Με νέα πιο προσιτή τιμή   

cars

Το ηλεκτρικό Ford F-150 είναι η νέα πραγματικότητα!

cars

Σαν σήμερα 24 Μαρτίου: Το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει το Κοσσυφοπέδιο

cars

Stock Center. Τα μεταχειρισμένα όπως πρέπει να είναι.

cars