CARSNEWS
F1 & RACES

Red Bull: Νέα αεροδυναμική σήραγγα στο Milton Keynes

Η Red Bull επενδύει σε μία νέα αεροδυναμική σήραγγα εντός των εγκαταστάσεων της στο Milton Keynes. Μία από τις τελευταίες ενέργειες του εκλιπόντα Dietrich Mateschitz ήταν η έγκρισή της.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά η ομάδα που έχει ως τεχνικό διευθυντή τον “γκουρού” της αεροδυναμικής, Adrian Newey έχει και μία από τις πιο απαρχαιωμένες αεροδυναμικές σήραγγες στην F1. Συγκεκριμένα πρόκειται για την σήραγγα που χρησιμοποιούσαν η Arrows στα 90s και η Jaguar μέχρι το 2004.

Είχε κατασκευαστεί το 1946 και σύμφωνα με τον Horner επρόκειτο για ένα “απομεινάρι του ψυχρού πολέμου”. Όπως ήταν φυσικό, δημιουργούσε αρκετά προβλήματα στην διεξαγωγή δοκιμών, ιδίως μετά την καθιέρωση του περιορισμού τους από την F1. Υπήρχαν προβλήματα ελέγχου της θερμοκρασίας, ενώ υπήρχε και μεγάλη καθυστέρηση ανάπτυξης υψηλής ταχύτητας αέρα. Κάτι που κόστιζε σε χρόνο στην ομάδα.

Όμως, σύντομα όλα αυτά θα αλλάξουν. Παρά την φημολογία της πλήρους κατάργησης των σηράγγων από το 2030, ο Dietrich Mateschitz είχε αποφασίσει πριν το θάνατό του την έγκριση του κονδυλίου για την κατασκευή μιας υπερσύγχρονης αεροδυναμικής σήραγγας στο Milton Keynes.

Το πότε θα είναι έτοιμη δεν είναι ξεκάθαρο. Όμως, λογικά, αυτό θα συμβεί εντός της επόμενης τριετίας. Συνήθως, το κόστος για την κατασκευή μιας αεροδυναμικής σήραγγας ξεπερνάει τα 60 εκατομμύρια δολάρια. “Από την στιγμή της ανακοίνωσης των παρόντων κανονισμών είχε γίνει φανερό ότι η σήραγγά μας δεν μπορούσε να ανταποκριθεί” δήλωσε ο Christian Horner.

“Υποτίθεται ότι οι σήραγγες θα καταργούνταν, όμως δεν βλέπω κάτι τέτοιο να γίνεται σύντομα. Αυτό μας ανάγκασε να επενδύσουμε σε μία νέα σήραγγα” συμπλήρωσε ο επικεφαλής της ομάδας. Τόσο η McLaren όσο και οι Aston Martin θα έχουν σύντομα έτοιμες τις δικές τους νέες αεροδυναμικές σήραγγες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Alonso: Τα πρωταθλήματα του Verstappen έχουν μεγαλύτερη αξία από του Hamilton

F1 GP Μεξικού: Ο Verstappen κερδίζει τις Mercedes ( video)

F1 GP Μεξικού: Ο Verstappen των ρεκόρ!

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αλόνσο: ‘Περισσότερες πιθανότητες για τον τίτλο το 2024’

cars

Η Red Bull τραβάει το σκοινί σχετικά με τη σύγκρουση Verstappen-Hamilton

cars

Formula 1: Έρχεται και η νέα Red Bull

cars

Χρόνια πολλά Michael Schumacher – Never Give up…

cars

Formula 1: Ποια είναι τα νέα ονόματα των ομάδων που ανακοίνωσε η FIA για το παγκόσμιο πρωτάθλημα- Το πρόγραμμα του 2024

cars

Ferrari: Ελαφρύτερο το νέο μονοθέσιο

cars

Η νέα Ferrari ‘Project 676’ του 2024 έτοιμη για την αεροσήραγγα

cars

Formula 1 confirms Pirelli as Global Tyre Partner until 2027 | Formula One World Championship Limited

cars

Πόσοι είδαν F1 το 2021;

cars