CARSNEWS
F1 & RACES

Renault και Haas έβγαλαν προσωπικό σε υποχρεωτική άδεια

Μετά τις McLaren, Williams και Racing Point, άλλες δύο ομάδες της Formula 1 ακολούθησαν την οδό της υποχρεωτικής άδειας για το προσωπικό τους.

Ο λόγος για τις Renault και Haas που επιδιώκουν έτσι να αντιμετωπίσουν το οικονομικό αντίκτυπο της αναβολής/ματαίωσης των πρώτων εννέα αγώνων της σεζόν του 2020 λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.

Η γαλλική ομάδα έθεσε σε υποχρεωτική άδεια την πλειοψηφία του προσωπικού στις εγκαταστάσεις της στην Αγγλία, έως και τις 31 Μαίου. Εκμεταλλευόμενη έτσι τις παροχές της κυβέρνησης της Γηραιάς Αλβιώνας που παρέχει το 80% του μισθού των εργαζομένων.

Στις εγκαταστάσεις στο Βιρί-Σατιγιό της Γαλλίας, από τις 6 του μήνα και για 12 εβδομάδες ακολουθείται κυλιόμενο σύστημα εργασίας, με στόχο να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Παράλληλα, με τη παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού να ανακοινώνει επέκταση της παύσης εργασιών στα εργοστάσια, η Renault επέλεξε την περίοδο 30 Μαρτίου-3 Μαϊού. Τέλος ανακοινώθηκε πως θα υπάρξει μείωση στους μισθούς των υψηλόβαθμων στελεχών της ομάδας.

Αντίστοιχες είναι και οι κινήσεις στη Haas F1 Team, με μειώσεις στις απολαβές των οδηγών και των υψηλόβαθμων στελεχών και υποχρεωτικές άδειες στο προσωπικό στις εγκαταστάσεις της Μεγάλης Βρετανίας, στο Μπάνμπουρι.

Αυτά ισχύουν από την 1η Απριλίου ενώ δεν γνωστοποιήθηκε ούτε ο αριθμός του προσωπικού που θα μπει στη ρύθμιση ούτε οι ακριβείς μειώσεις στις απολαβές των Romain Grosjean και Kevin Magnussen.

Διαβάστε ακόμα:

Στα τέλη Απριλίου η απόφαση για το GP Μ. Βρετανίας

Αναβλήθηκε και το Grand Prix του Καναδά

Εξετάζει GP Πορτογαλίας ως αντίδοτο στον Covid-19 η F1;

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Apple TV έτοιμη να αλλάξει τα παγκόσμια τηλεοπτικά δεδομένα της Formula 1

cars

Perez – Περήφανος που εξασφάλισα το πρώτο 1-2 της ομάδας

cars

Για ακόμη τρία χρόνια στη Mercedes ο Βολφ

cars

GP Ρωσίας: Μπροστά η Ferrari στην τελευταία πρόβα

cars

Το F1 Vlog του GP Βελγίου

cars

Το ντοκιμαντέρ «Senna» είναι διαθέσιμο και στο Netflix

cars

Πρόταση ανανέωσης στον Vettel αλλά…

cars

Όσα πρόλαβε να κάνει η Ferrari στην Αυστραλία (video)

cars

Η Haas επιβεβαίωσε τους Μάγκνουσεν – Χούλκενμπεργκ για το 2024

cars