CARSNEWS
AUTONEWS

Renault: Νέος επικεφαλής ο Luca de Meo.

Από την σύλληψη του Carlos Ghosn μέχρι και σήμερα, η Renault προσπαθεί να πάρει τις αποστάσεις της από το πρόσωπο του πρώην CEO της και επικεφαλής της συμμαχίας με την Nissan και την Mitsubishi. Προσπαθεί να αφήσει πίσω της την “εποχή Ghosn” και ο μοναδικός τρόπος να το καταφέρει αυτό είναι με μία ισχυρή προσωπικότητα στο τιμόνι. Γι’ αυτό επέλεξε τον Luca de Meo, τον πρώην επικεφαλής της Seat, ως τον άνθρωπο που θα την οδηγήσει στο μέλλον.

Ο de Meo δεν είναι άγνωστος για την γαλλική εταιρία. Εκεί ξεκίνησε την καριέρα του το 1992 και πιο συγκεκριμένα, στον τομέα του marketing. Έπειτα από 5 χρόνια, μετακινήθηκε στην Toyota Motor Europe όπου διετέλεσε product manager για το Yaris και την Lexus ενώ το 2002, πήγε στην Fiat-Chrysler για να αναλάβει την ηγεσία των Alfa Romeo, Abarth και Fiat. Ο κύκλος του στην Ιταλία έκλεισε το 2009 με την μεταγραφή του στο VW Group, πρώτα στο τμήμα marketing της Volkswagen και στη συνέχεια, ως επικεφαλής marketing και πωλήσεων της Audi. Πριν επιστρέψει στην Renault δε, εκτελούσε καθήκοντα CEO στην Seat.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο de Meo είναι υποχρεωμένος να κάνει ένα διάλειμμα 5 μηνών ώστε να προστατευτούν τα συμφέροντα της Seat, οπότε αναμένεται να καθίσει στην καρέκλα του CEO της Renault την 1η του Ιουλίου, αφού πρώτα πάρει την έγκριση των μετόχων της εταιρίας τον Απρίλιο. Μέχρι το καλοκαίρι λοιπόν, καθήκοντα CEO θα εκτελεί η Clotilde Delbos που ανέλαβε όταν αποχώρησε ο Thierry Bollore τον προηγούμενο Οκτώβριο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Koenigsegg Agera RS Refinement. Ο εχθρός του καλού…

cars

Στις 23-24 Σεπτεμβρίου η 1η Ανάβαση Δελφών

cars

Ένα νέο, ηλεκτρικό πρωτότυπο θα παρουσιάσει η Volkswagen.

cars

Ράλλυ Ακρόπολις: Νικητής ο Κάλε Ροβάνπερα για 2η φορά στην καριέρα του

cars

Ford Puma ST. Σε μία εντελώς διαφορετική κόντρα!!!

cars

Αυτοκίνητο του 2021 για την Ελλάδα. Αυτή είναι η τελική δεκάδα

cars

Η Stellantis κάνει τα πρώτα βήματα στην υδρογονοκίνηση.

cars

Νέο Audi SQ5 TDI. Δυναμικό από κάθε άποψη

cars

Γιώργος Καρκάς για Άννα Μαρία Βέλλη: Κάθε φορά που της πέφτουν οι followers επαναφέρει το θέμα

cars