CARSNEWS
NEW MODELS

Renault, McLaren ή… Aston Martin;

Όπως είναι γνωστό, McLaren και Renault ήδη προσέγγισαν τον Γερμανό πιλότο, καταθέτοντάς του συγκεκριμένες προτάσεις συνεργασίας για το 2021, από τη στιγμή που οι δρόμοι του με τη Ferrari θα χωρίσουν οριστικά στο τέλος του 2020, οπότε κι εκπνέει το συμβόλαιο του Vettel με τη «σκουντερία».

Όμως εκτός από τις δύο ιστορικές ομάδες, υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές για τον Vettel. Στη θεωρεία, τουλάχιστον, μιας και προτάσεις στα χέρια του δεν έχει από κάποιον άλλον ενδιαφερόμενο. Ακόμα, τουλάχιστον, μιας και οι εξελίξεις που «έτρεξαν» τις τελευταίες ώρες σίγουρα θα δημιουργήσουν νέα δεδομένα.

Μία περίπτωση για τον Vettel θα μπορούσε να είναι και η Aston Martin. Η σημερινή Racing Point στο τέλος του 2020 θα μετονομαστεί σε Aston Martin, με τον Lawrence Stroll να έχει κάνει τεράστια επένδυση και τον Toto Wolff να συνδράμει με τον τρόπο του, αποκτώντας μετοχές της ομάδας αντί 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Με ένα τέτοιο περιβάλλον, ο Vettel θα μπορούσε να βρει τις συνθήκες που θα ήθελε για να δουλέψει, αν και είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει μια ιδιαίτερη… αγάπη στον Lance Stroll για ευνόητους λόγους. Για τον Perez δεν γίνεται καν κουβέντα, μιας και εάν η Aston Martin τα βρει με τον Vettel, τότε ο Μεξικανός θα δει την πόρτα της εξόδου.

Η επιστροφή στη Red Bull συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες για τον Vettel για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι οικονομικός, καθώς η αυστριακή ομάδα δεν επιθυμεί να προσφέρει τόσο υψηλό συμβόλαιο όσο αυτό που αξιώνει ο Γερμανός. Και ο δεύτερος είναι ότι η Red Bull επενδύει στον Max Verstappen και είναι εξόχως αμφίβολο εάν ο Vettel θα δεχόταν να περιοριστεί σε ρόλο δεύτερου πιλότου, πίσω από τον Ολλανδό.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τη Mercedes, θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης εάν ήταν ξεκάθαρα τα πράγματα αναφορικά με το μέλλον της ομάδας στη Formula 1. Όσο δεν αποσαφηνίζεται ότι η Mercedes θα συνεχίσει να παρίσταται στη Formula 1 με εργοστασιακή ομάδα, τόσο παραμένουν «ανοιχτά» πολλά άλλα θέματα.

Τέλος, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη Formula 1. Οριστικά ή προσωρινά, μικρή σημασία έχει. Το βέβαιο είναι πως αυτή η προοπτική δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, ειδικά εάν στο τέλος του 2020 ο Vettel δεν έχει στα χέρια του κάποια πρόταση που πραγματικά θα τον ικανοποιεί ώστε να παραμείνει στη Formula 1. Κι όταν αναφερόμαστε σε ικανοποίηση, αυτή έχει να κάνει τόσο με το οικονομικό σκέλος, όσο και με την προοπτική για πρωταγωνιστική παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αναστολή παραγωγής του Audi e-tron

cars

Έτοιμο για παρουσίαση το BMW Concept i4

cars

Skoda Slavia: Tο αυτοκίνητο των σπουδαστών!

cars

Μια μοτοσυκλέτα έτοιμη να γίνει… Pagani

cars

Το νέο Opel Mokka και με θερμικούς κινητήρες

cars

Η νέα Skoda Fabia θα παρουσιαστεί τους πρώτους μήνες του 2021

cars

Οι ιδιοκτήτες της Range Rover φέρνουν το αυτοκίνητο των 10.000 ευρώ

cars

Πρώτη γεύση από νέο Hyundai i20

cars

Το μουσείο της Mercedes όπως δεν το έχετε δει ξανά (Video)

cars