CARSNEWS
AUTONEWS

Renault: O κόσμος ζητά “καυτά” ηλεκτρικά!

Είτε το θέλουμε είτε όχι, ο εξηλεκτρισμός έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας. Οι κατασκευαστές έχουν καταστρώσει και υλοποιούν μεγαλόπνοα σχέδια αλλά αυτά έχει δημιουργήσει και κάποιες απροσδόκητες συνέπειες. Σύμφωνα με τον επικεφαλής στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων της Renault, Gilles Normand, τα EV έχουν καταφέρει να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τόσο mainstream που ο κόσμος απαιτεί από τις εταιρίες να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Αυτό, περιλαμβάνει και το λανσάρισμα “καυτών” εκδόσεων.

Η Renault δεν διαθέτει, προς το παρόν, κάποια συγκεκριμένα σχέδια για ένα ηλεκτρικό R.S. αλλά εξετάζει ενεργά τις απαιτήσεις ενός τέτοιου μοντέλου και δημιουργεί focus groups ώστε να διαπιστώσει αν υπάρχει πραγματικά ζήτηση και πού εστιάζεται αυτή. Υπάρχουν κάποια ερωτήματα που σε αυτό το σημείο στην συζήτηση, παραμένουν αναπάντητα. Για παράδειγμα, αυτά που αφορούν στην εμβέλεια του ηλεκτρικού κινητήριου συνόλου και στον ήχο του.

Ιστορικά, τα αυτοκίνητα επιδόσεων έχουν μικρότερη αυτονομία από τα φυσιολογικά, οπότε ο κόσμος θα είναι έτοιμος γι’ αυτό, αλλά η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το πόσο μικρότερη θα είναι η αυτονομία.

Ο κόσμος ανησυχεί επίσης για την έλλειψη του ήχου. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως αν προχωρούσαμε με ένα ηλεκτρικό μοντέλο επιδόσεων, θα έπρεπε να δημιουργήσουμε τον ήχο τεχνητά.

Δήλωσε ο Normand, ο οποίος αποκάλυψε παράλληλα ότι οι εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα δεν θα αργήσουν. Η Renault θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους στην ευρεία κατηγορία των ηλεκτρικών και πιέζει τον εαυτό της να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κόσμου, οπότε ορίζει ένα χρονικό περιθώριο 3-ετίας.

Το σκεφτόμαστε εδώ και πολύ καιρό. Θα συμβεί όταν αρθούν τα τεχνολογικά εμπόδια. Αυτό σημαίνει επιδόσεις αλλά με διάρκεια καθώς και λογικό κόστος.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

To Microlino 2.0 είναι η BMW Isetta του 21ου αιώνα!

cars

ID.4. Παρουσιάστηκε επίσημα

cars

Nissan Armada Mountain Patrol. Έτοιμο για αγώνα

cars

Νέα Mercedes EQS. Αεροδυναμική και high-tech!

cars

Το Euro NCAP αξιολογεί: BMW 1 Series & 3 Series, Jeep Cherokee και Peugeot 208.

cars

Genesis GV80. Ο νέος “παίκτης” στην κατηγορία των SUV πολυτελείας!

cars

Nέο Honda HR-V. Αποκλειστικά υβριδικό

cars

Το νέο Subaru BRZ μας δείχνει το πρόσωπο του.

cars

Honda, Yamaha, KTM και Piaggio συνεργάζονται για εναλλάξιμες μπαταρίες.

cars