CARSNEWS
AUTONEWS

Renault Twingo Z.E. Ένα ηλεκτρικό “super-αυτοκίνητο πόλης”!

Χωρίς να χάνει καθόλου χρόνο η Renault αποφάσισε μόλις 1 μήνα μετά την ανακοίνωση του αμιγώς ηλεκτρικού Twingo Z.E. να το παρουσιάσει κιόλας. Το Twingo Z.E. λοιπόν, όπως και τα υπόλοιπα ηλεκτρικά μοντέλα που βασίζονται σε “συμβατικές” εκδόσεις που προϋπήρχαν, διατηρεί την εμφάνιση του ανανεωμένου Twingo που παρουσιάστηκε πριν από έναν χρόνο περίπου αλλά διαφοροποιείται με κάποια στοιχεία που αποκαλύπτουν τον διαφορετικό χαρακτήρα του.

Η βασικότερη διαφορά προφανώς, έγκειται στην αντικατάσταση του συμβατικού βενζινοκινητήρα με ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο. Ο ηλεκτροκινητήρας συνεχίζει να βρίσκεται στο πίσω μέρος και αποδίδει 81 ίππους και 160 Nm ροπής. Ήδη γίνεται εμφανές ότι το Twingo Z.E. δεν πρόκειται να σπάσει ρεκόρ ταχύτητας αλλά ούτως ή άλλως, δεν έχει σχεδιαστεί γι’ αυτό. Το μικρό γαλλικό ηλεκτρικό είναι εδώ για να προσφέρει αστική κινητικότητα μηδενικών εκπομπών ρύπων και με αυτό δεδομένο, τα 12,6 δευτερόλεπτα που απαιτούνται για το 0-100 km/h και η τελική ταχύτητα των 135 km/h δεν έχουν τόση σημασία όσο τα 4 δευτερόλεπτα που χρειάζονται για τα πρώτα 50 km/h από στάση. Με λίγα λόγια, το Twingo Z.E. είναι σβέλτο στην κίνηση της πόλης ενώ με την μπαταρία ιόντων λιθίου των 22 kWh που εξασφαλίζει στο νέο EV της Renault αυτονομία της τάξης των 250 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP City. Μία μικρή σημείωση εδώ: Ο συγκεκριμένος κύκλος δοκιμών εστιάζει στην κίνηση σε αστικό περιβάλλον. Στον πλήρη WLTP κύκλο (57% πόλη, 25% προάστια και 18% αυτοκινητόδρομος), το Twingo Z.E. θα μείνει από ενέργεια έπειτα από 180 χιλιόμετρα.

Για την ιστορία, η ηλεκτρική έκδοση του Twingo έχει ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις με το βενζινοκίνητο μοντέλο ενώ το βάρος, εξαιτίας της μπαταρίας των 165 κιλών, ανέρχεται στα 1.112 κιλά! Όσο για την φόρτιση, σύμφωνα με την γαλλική εταιρία χρειάζονται 13 ώρες και 30 λεπτά σε μία απλή πρίζα σπιτιού, 7 ώρες με ένα Wallbox 3,7 kW και 4 ώρες με ένα Wallbox 7,4 kW. Με φορτιστή 22kW, σε περίπου μισή ώρα επιτυγχάνεται φόρτιση που χαρίζει περί τα 80 χιλιόμετρα!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Renault Total Care Winter 2019. Για την φροντίδα του αυτοκινήτου σας

cars

Mini: Τα (υπόλοιπα) ηλεκτρικά είναι βαρετά.

cars

Daytona U125 & G125. Nέες προτάσεις

cars

Η Maserati Grecale παίζει στα χιόνια.

cars

«Λάθος» μια χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα, δήλωσε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

cars

Ελλείψεις στους ημιαγωγούς βάζουν φρένο στην παραγωγή!

cars

Peugeot e-208. Σημαντική βράβευση

cars

Το Ράλλυ Ακρόπολις ζωντανό στο Ραδιόφωνο

cars

Lancia: Στα σκαριά 3 νέα μοντέλα!

cars