CARSNEWS
AUTONEWS

Rolls-Royce Cullinan Black Badge. Περισσότερο απ’ όλα!

Δεν υπάρχει λόγος να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Κανείς ποτέ δεν πρόκειται να αγοράσει μία Rolls-Royce Cullinan για να είναι διακριτικός. Είναι θηριώδης, είναι υπερβολική και τραβάει τα βλέμματα όπου κι αν βρεθεί. Για κάποιους όμως, δεν ξέρω ποιους καθώς δεν τους έχω γνωρίσει, η Cullinan είναι… μέτρια. Αυτοί θέλουν κάτι περισσότερο γιατί αυτή είναι η φύση του ανθρώπου, οπότε για να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο άπληστους, η Rolls-Royce δημιούργησε και λανσάρει στην αγορά την “Black Badge” έκδοση του SUV της.

Αυτό που θα παρατηρήσει οποιοσδήποτε την δει, είναι το πόσο μαύρο έχει χρησιμοποιηθεί. Σχεδόν τα πάντα είναι είτε εντελώς μαύρα είτε “απλά” πιο σκοτεινά σε σύγκριση με την standard Cullinan. Ακόμα και η βάση του φημισμένου Spirit of Ecstacy έχει κάποιες μαύρες πινελιές ενώ το σπάσιμο της μονοτονίας έχουν αναλάβει η νέες, σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος 22 ιντσών και οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων. Στο εσωτερικό υπάρχει η κλασική υπερ-πολυτέλεια και το μαύρο θέμα συνεχίζεται αλλά εδώ, οι λεπτομέρειες που δημιουργούν την αντίθεση έχουν κίτρινο χρώμα.

Το περίεργο στην όλη υπόθεση δεν είναι η μαυρίλα που έχει κατασπαράξει την Cullinan ούτε καν ο συνδυασμός του μαύρου με το κίτρινο που κατά την γνώμη μου είναι αμφιβόλου αισθητικής σε ένα τέτοιο όχημα. Το περίεργο είναι ότι η Rolls-Royce επέλεξε να δυναμώσει τον twin-turbo V12 των 6,75 λίτρων. Προφανώς οι εποχές που μία RR είχε “αρκετή” ιπποδύναμη έχουν ξεπεραστεί, οπότε η αγγλική εταιρία αναβάθμισε τον μοναδικό διαθέσιμο κινητήρα ώστε να αποδίδει 600 ίππους και 900 Nm ροπής. Εξίσου εντυπωσιακό (και δεν έχω καταλήξει ακόμα αν είναι με την καλή έννοια ή την κακή) είναι το γεγονός ότι υπάρχει ένα κουμπάκι που αναγράφει “Low” και χαρίζει στην εξάτμιση της Cullinan μία πιο έντονη χροιά καθώς και ένα σύστημα που λέγεται “Intuitive Throttle” και κάνει πιο “επιθετικό” το 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο. Όλα αυτά, μου φαίνονται ξένα για μία Rolls-Royce, όπως και οι αλλαγές στην ανάρτηση! Τι να πω, προφανώς η αγγλική εταιρία γνωρίζει καλύτερα τους πελάτες της. Τους πελάτες που, σημειωτέον, θα πληρώσουν σημαντικό premium επιπλέον της τιμής της standard Cullinan για να κάνουν δική τους μία Black Badge.

Related Articles

Το επόμενο Nissan Leaf θα είναι SUV!

cars

Η Koenigsegg κατέρριψε το δικό της ρεκόρ στο 0-400-0 km/h!

cars

Θανάσης Ευθυμιάδης: Κάποτε είχα 5 αυτοκίνητα και 5 μηχανές, τώρα έχω ένα αυτοκινητάκι εδώ και 18 χρόνια

cars

Fiat Professional Talento Van. Mε έκπτωση  έως 4.220 ευρώ

cars

Ας τα πούμε από τώρα

cars

Volkswagen Multivan. Σημαντική βράβευση για τον σχεδιασμό του

cars

BMW i7 Protection: Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο θωρακισμένο sedan στον κόσμο

cars

Η Volvo λέει ότι ο σχεδιασμός θα πρέπει να αλλάξει για ένα ηλεκτρικό μέλλον.

cars

Σημάδια των καιρών. Η Lamborghini εξηλεκτρίζεται μαζικά!

cars