CARSNEWS
F1 & RACES

Schumacher: Ανακοινώθηκε ως εφεδρικός οδηγός της Mercedes

Η Mercedes επιβεβαίωσε την, εδώ και καιρό, φημολογούμενη ένταξη του Mick Schumacher στο δυναμικό της. Ο Γερμανός θα έχει ρόλο εφεδρικού οδηγού για το 2023.

Το γαϊτανάκι των μεταπηδήσεων οδηγών σε άλλες ομάδες είχε θέσει τον Mick Schumacher εκτός F1 για το 2023. Κύρια αιτία ήταν η μη ανανέωση του συμβολαίου του με την ακαδημία οδηγών της Ferrari πέραν του 2022.

Το γεγονός αυτό τον είχε θέσει επί της ουσίας εκτός του στρατοπέδου της Scuderia. Συμπεριλαμβανομένων και των πελατειακών της ομάδων, Alfa Romeo και Haas. Με την τελευταία να προτιμάει τον πιο έμπειρο Hulkenberg για την επόμενη σεζόν, ο Mick είχε βρεθεί χωρίς ομάδα στο τέλος του 2022.

Όμως, ο Toto Wolff είχε ξεκαθαρίσει από νωρίς ότι η Mercedes ενδιαφερόταν να εντάξει τον Mick στο δυναμικό της. Και σήμερα, ο Αυστριακός έκανε τον λόγο του πράξη. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η Mercedes-AMG PETRONAS F1 team βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει ότι ο Mick Schumacher θα προσχωρήσει στην ομάδα σε ρόλο εφεδρικού οδηγού για το 2023».

Η ανακοίνωση συνεχίζει περιγράφοντας την δουλειά του Mick για την επόμενη σεζόν. «Ο Mick θα παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της W14. Θα εργάζεται τόσο στον προσομοιωτή όσο και στην πίστα στην προσπάθειά μας να ανακάμψουμε από την δύσκολη σεζόν του 2022».

schumacher_japan10_laughs_closeup_front1000x600

Ο Mick Schumacher έχει αγωνιστεί τα δύο τελευταία χρόνια με την Haas. Ενώ είχε μία αρκετά εντυπωσιακή πρώτη σεζόν, δεν κατάφερε να χτίσει επάνω στην επιτυχία του αυτή φέτος. Ελπίζει ότι έπειτα από την σεζόν του 2023 θα έχει προτάσεις για επιστροφή στο grid.

Η Mercedes έχει στενούς δεσμούς με την οικογένεια  Schumacher. Οι Michael, Ralf και David Schumacher έχουν όλοι αγωνιστεί στο παρελθόν για την εταιρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Horner: Δεν με εκπλήσσει η αποχώρηση Binotto

F1: Προβλήματα στην Red Bull;

F1: Η Ford εξετάζει επιστροφή μέσω Red Bull

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

O Leclerc και η Ferrari επέστρεψαν στις νίκες (video)

cars

Formula 1: Το πρώτο «τραγούδι» της νέας McLaren (video)

cars

Formula 1: Τρομακτικό ατύχημα Σάινθ, κόκκινες σημαίες και ταχύτερος Λεκλέρ στο FP2 του Άμπου Ντάμπι

cars

Γερμανός νευρολόγος δηλώνει απαισιόδοξος για τον Schumacher

cars

Αλόνσο: Η μεγαλύτερη απογοήτευση της καριέρας του

cars

O Verstappen εκθειάζει τη Honda!

cars

Αυτή είναι η νέα Ferrari SF1000 (video)

cars

Η νέα Aston Martin AMR24 πάτησε πίστα για πρώτη φορά (vid)

cars

Στην Alpine έως το 2024 ο Esteban Ocon

cars