CARSNEWS
AUTONEWS

Seat Arona facelift. Με νέο εσωτερικό και ανανεωμένο αμάξωμα.

Το Ibiza δεν είναι το μοναδικό μοντέλο της Seat που ανανεώνεται σήμερα. Η ισπανική εταιρία αποφάσισε να παρουσιάσει ταυτόχρονα και το facelift του Arona που έρχεται την κατάλληλη στιγμή καθώς μετά από 4 χρόνια στην αγορά, το μικρό SUV χρειάζεται μία νέα πνοή. Και αυτήν ακριβώς παίρνει με την Seat να το φρεσκάρει ουσιαστικά από μέσα προς τα έξω φέρνοντας το επιτυχημένο Arona των 350.000 αυτοκινήτων παγκοσμίως, πιο κοντά στη νέα εταιρική ταυτότητα.

Η προσπάθεια της εταιρίας γίνεται περισσότερο εμφανής στην καμπίνα, όπου το Arona, όπως και το Ibiza, αντικαθιστά την ενσωματωμένη στο κέντρο του ταμπλό οθόνη του συστήματος infotainment με μία “πλευστή” που είναι διαθέσιμη σε διάσταση 8.25 ή 9.2 ιντσών ανάλογα με την έκδοση. Όπως συμβαίνει παντού, η συνδεσιμότητα βρίσκεται ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων και γι’ αυτό το Arona έρχεται με Apple CarPlay, Android Auto, το σύστημα αυτόματης απόκρισης eCall και λειτουργία παρακολούθησης της κίνησης σε πραγματικό χρόνο. Σε αντίθεση με το Leon, το μικρό SUV διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος των φυσικών χειριστηρίων του αλλά οι ακριβότερες εκδόσεις όπως η FR Sport και η Xperience διαθέτουν ψηφιακό πίνακα οργάνων που παίρνει τη μορφή μίας οθόνης 10.25 ιντσών μπροστά από τον οδηγό.

Το φρεσκάρισμα της καμπίνας συνοδεύεται και από μία μικρότερου εύρους ανανέωση του σχεδιασμού του αμαξώματος, με το εμπρός μέρος να αποκτά μία πιο “σκληροτράχυλη” αισθητική χάρη στη νέα γρίλια, τα μετατοπισμένα προβολάκια ομίχλης και την ασημί λεπτομέρεια στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα. Ακριβώς όπως και στο Ibiza, το Arona εξοπλίζεται πλέον με LED φωτιστικά σώματα ενώ στο πίσω μέρος, την παράσταση κλέβει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, ο faux-διαχύτης και φυσικά το… καλλιγραφικό όνομα κάτω από την πινακίδα. Το πακέτο ολοκληρώνεται με νέες ζάντες ελαφρού κράματος 17 και 18 ιντσών, τρία νέα βασικά χρώματα και άλλα τρία για την οροφή ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως κάθε έκδοση θα έχει διαφορετικού σχεδιασμού γρίλια, ανάλογο του χαρακτήρα της. Θα ήταν παράλειψη δε, να μην αναφέρουμε τα πρόσθετα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης που αντικατοπτρίζουν την εξέλιξη της ισπανικής μάρκας.

Αναφορικά με τους κινητήρες, συναντάμε και εδώ την γκάμα με τον 1000άρη, τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα που προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, 95 και 110 ίππων με 175 και 200 Nm ροπής αντίστοιχα, τον 1.5 EcoTSI των 150 ίππων και 250 Nm ροπής και τον 1.0 TGI που επιβεβαιώνει έμπρακτα της στήριξη της Seat στα εναλλακτικά καύσιμα, καταναλώνοντας CNG για να παράγει 90 ίππους και 160 Nm ροπής.

The post Seat Arona facelift. Με νέο εσωτερικό και ανανεωμένο αμάξωμα. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Σύντομη γνωριμία με το νέο Hyundai Kona

cars

Το επικρατέστερο σενάριο για την οικογενειακή τραγωδία στην Ηλιούπολη – Οι μαρτυρίες για εκκωφαντικούς θορύβους και καβγάδες

Bury

Η Nissan στις Χίλιες Λίμνες

cars

Η Hyundai Ελλάς στο Athens Flying Week 2022

cars

Lexus RZ Sport Concept – Με πολύ ύφος και άγρια διάθεση!

cars

Alpina XB7. H Χ7 Μ που η BMW αρνείται να μας δώσει!

cars

Αμιγώς ηλεκτρικό Mini Cooper

cars

Enzo εναντίον LaFerrari. Η διαφορά που κάνει μία δεκαετία και ο… εξηλεκτρισμός.

cars

Ford. Υποστήριξη σε ενδιαφέρον και επίκαιρο συνέδριο

cars