CARSNEWS
NEW MODELS

Seat Leon Coupe: Γιατί όχι;

Η εμφάνιση το νέου Seat Leon φέρνει την εταιρία και πάλι στα γνωστά της λημέρια, με ένα αυτοκίνητο που δανείζεται όλο το εξαιρετικό υπόβαθρο του VW Golf VIII αλλά όπως πάντα προσθέτει και λίγη από την σπίθα των Ισπανών.

Πολλοί ίσως θα περίμεναν λίγο περισσότερο ρίσκο στην σχεδίαση του αμαξώματος, όμως η Seat αποφάσισε να παίξει το παιχνίδι χωρίς ρίσκο και να εστιάσει περισσότερο στους τομείς που ενδιαφέρουν σήμερα τους καταναλωτές, όπως για παράδειγμα τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού (όπως άλλωστε έγινε και με το Golf).

Το “κενό” αυτό έρχονται να καλύψουν οι συνήθεις ύποπτοι, μεταξύ αυτόν και ο X-Tommi Design, o oποίος πριν σβήσουν τα φώτα της επίσημης παρουσίασης του αυτοκινήτου στον Τύπου, έβγαλε στην δημοσιότητα την δική του εκδοχή για ένα τρίθυρο κουπέ Leon.

Κρατώντας τα βασικά στοιχεία της σχεδίασης, δίνει μία εντελώς νέα κατεύθυνση στο μοντέλο, προσθέτοντας εκείνο το σπορ στοιχείο που πάντα χαρακτήριζε την Seat. 

Οι πιθανότητες να βγει κάτι τέτοιο στην παραγωγή είναι προς το παρόν αδιευκρίνιστες, μιας και το νέο Leon μόλις ξεκίνησε την παρουσία του στην αγορά. Πάντως δεν θα ήταν διόλου άσχημη ιδέα να δούμε την Seat να αυτονομείται λίγο παραπάνω από την μαμά VW, και να φέρνει ξανά λίγη από την σπορτιφ σπίθα που την χαρακτήριζε όλα αυτά τα χρόνια.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Aptera: Το ηλεκτροκίνητο που καταργεί τη φόρτιση

cars

Scissor doors για τη νέα Corvette!

cars

To ηλεκτροκίνητο Peugeot e-208 διακρίνεται και στους αγώνες

cars

Οδηγούμε την ηλεκτροκίνητη Porsche Taycan που επιταχύνει τα 0-100 km/h σε 2,6 sec

cars

Παραδόθηκε το υπ΄ αριθμόν 500.000 Nissan Leaf

cars

Ταξιδεύοντας με 303 km/h στην Autobahn (Video)

cars

Ιατρικές μάσκες από τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες

cars

Ένα ντοκιμαντέρ για το αυτοκίνητο του Batman από τη Warner Bros

cars

“Χρυσά” θα πληρώνουν οι Τούρκοι τα εισαγόμενα αυτοκίνητα

cars